Ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Нощен глад при бременност

Нощен глад при бременност

AdminAdmin
Администратор
1k1430
Глад при бременност
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Доста хора си признават, че не могат да изкарат нощта, без по някое време да станат и да се промъкнат към хладилника, за да си хапнат нещо вкусно.

Когато жената е бременна, усещането за глад я преследва през цялото време. Достатъчно е да помисли за нещо и желанието да го хапне започва да се превръща във фикс идея. Не един и двама съпрузи са били вдигани през нощта, за да намерят желаното от бременната им съпруга.

На бременната е трудно да се откаже, затова обикновено съпругът или някоя приятелка поема тежкия кръст да обикаля денонощните магазини в търсенето на поредната кулинарна приумица на бъдещата майка.

Добре е бременната да се запаси с любимите си неща и те да са винаги на нейно разположение в хладилника. Близките й трябва да знаят кои са любимите й храни и да поддържат запас от тях в хладилника, ако не искат да тичат през нощта, за да ги откриват.

Храни за бременни

Но дори да е много гладна, бъдещата майка може да се задоволи с някоя от следните храни, без да й е любима: ядки, солено месо, туршия – тъй като понякога на бременните им се иска кисело и солено едновременно, няколко вида сладки, цитрусови плодове, банани, сушени плодове, консерви от риба и от месо.

В хладилника трябва да има и някакви млечни продукти, които ще подпомогнат майката, която има нужда от калций.

След като се събуди, озверяла от глад, бременната ще отиде до хладилника, за да направи оглед на продуктите. Ако има представители на всички хранителни групи, тя просто няма как да откаже да хапне поне нещо. А ако за всеки случай има и няколко замразени пици, които да се опекат за няколко минути във фурната, има голям шанс нощните обиколки да се спестят.

Най-добре е бъдещата майка да приготви списък на нещата, които обичат, за да осигури спокойния сън на близките си и да има на разположение любимите си храни по всяко време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Милена Георгиева
Добър ден! Много смешна и болна тема за много жени) Всека от нас обича да си хапне нещо вкусно. Особено през нощта - тогава всичко е по-вкусно. След като забременних с помощта на инвитро с ДЯ в BioTeхCom в Киев (това е Украйна, ако някой не знае), аз просто имах много голям апетит. Избрахме пакет с 5 опита. Благословение на Бога, здравето ми позволяваше такъв брой на опити. Той струваше 9,900 евро. Плюс това, наистина ми хареса факта, че храната и настаняването бяха включении в стойността на пакета. След като вторият опит беше успешен, започнах да ям толкова много))) Съпругът нми е престава да се изненадва и да се смее с мен)
0
0
Радка Илиева
Радка Илиева
06.07.2013 19:23
Дъщерята на моя приятелка е бременна и има вълчи глад. След като започна да пие спирулина на таблетки, се нормализира апетита й. Спирулината съдържа много микроелементи, витамини и минерали и храни клетките на клетъчно ниво. Така ще се избегне и наднорменото наддаване в килограмите и ще се гарантира здравето както на майката, така и на бебето. Освен на таблетки има и закуска със спирулина. Спирулина сереали е подходяща както за бременните, така и за майките и за бебетата, след 6 месечна възраст, след като бъдат захранени. Една опаковка може да замени едно хранене на възрастен човек.
0
0