Ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»За какво помага Юмейхо терапията?

За какво помага Юмейхо терапията?

Юмейхо терапия

Юмейхо е терапия, известна още под названието Сайонджи масажи. Тя идва от далечна Япония като завършена философия, събрала в себе си мъдростта и традиции на вековни лечителски практики от Централна и Източна Азия. Днес посоката към възвръщане на телесната и духовна хармония чрез лечебните масажи е открита и за България.

Според древните японци Юмейхо (YUMEIHO) не може да се опише, а трябва да се почувства. Според тях няма по-добър метод, който да действа толкова бързо и ефикасно за увеличаване и балансиране на жизнените сили. Цялостната философия е за постигане на пълна симетрия и хармония на човека със себе си и заобикалящата го [природа .

Практиката включва масажни и наместващи техники, както и гимнастически упражнения и вътрешни практики, имащи за цел да наместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

Юмейхо терапията помага при над 190 заболявания, сред които хроничната умора, болките в гърба, гръбначни изкривявания, главоболие, депресия, неврози, психо-емоционално напрежение, наднормено тегло, импотентност, безплодие, намалено либидо и още много.

Първо методът се справя с проблемите, които имат ортопедичен характер като изправяне на изкълчените стави на таза, гръбнака, коленете и др. В същото време върху организма се отразява цялостно благоприятно въздействие, поради характера на самата техника.

Терапията приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия - за предпоставка за множество заболявания. Колкото по-значителен е дисбалансът, толкова по-тежка е болестта и съответно лечението е по-трудно. Затова от профилактичната терапия е добре да се възползват не само възрастни хора, но и тийнеджъри и деца.

За първоизточник на Юмейхо терапията може да се определи японецът Оно Хидеказу. В началото на 20-ти век 16-годишният младеж заминава за Китай, за да изучава бойното изкуство Кемпо. В онзи момент лечебното изкуство „Дзен ти фа” се изучавало наравно с бойните изкуства и така младият Оно го овладял и практикувал в Китай до края на Втората световна война.

Японски масажи

След това японецът се завърнал в родината си и учил различни лечебни практики и масажни терапии. Така той създал иновативна комбинирана дисциплина, която с времето се доказва като изключително успешна.

Масаюки Сайонджи е роден в Токио през 1934 година. Той работил като преподавател по китайски език и калиграфия, когато се запознал с Хидеказу. Сайонджи посветил младостта си на изучаване на лечебните подходи, които му преподавал Оно и ги систематизирал в сто похвата, наречени „Хълбочно-наместваща Юмехо терапия”.

В Токио Сайонджи основал Международен институт за превантивна медицина и до края на жизнения си път, който приключил през 2003 година, той практикувал метода.

В съвремието ни философията на профилактичната терапия Юмейхо е световно разпространена. В България това изкуство е достъпно за жителите на големите ни градове, където масажите се практикуват в специални за целта студия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest