Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Очна линия в стил Котешко Око

Очна линия в стил Котешко Око

Очна линия стил Котешко око

Най-добрият начин да подчертаете погледа си и да го направите по-изкусителен и по-секси е да подчертаете очите си с очна линия. Придава истинска загадъчност на погледа и го прави изкусителен, очите ви ще изпъкнат, както никога до сега. Освен това е много добър избор за по-топлите дни, защото за разлика от молива, не може да се разтече от топлото време и да се размаже по някакъв начин по лицето ви.

Правилно сложената очна линия отива на всяка дама. Има много начини, по които можете да се гримирате с помощта само на очна линия, но най-популярният през последните няколко сезона се оказва котешкото око. За да направите точно този вид грим ще са ви необходими освен очната линия, най-добре в черен цвят, светли и тъмни сенки за очи в една гама и четка по възможност тънка, с която ще ви е лесно да работите.

1. Първото, което трябва да направите, е да нанесете сенки по клепача – можете да използвате всякакви цветове, но най-добре би било ако се придържате към телесен цвят.

2. Вторият цвят сенки трябва да бъде от същата гама, но по-тъмен. Нанасяте в края на клепача по-тъмния цвят, така че да се прелеят с основния цвят.

Слагане на очна линия

3. Следва нанасянето на очната линия – започнете от вътрешната част на клепача и с плавни движения издължете линията до края на клепача. Важно е в края му да направите линията малко по-дебела.

4. Сложете очна линия и на долния клепач – много внимателно, най-добре с помощта на четчица – от вътрешния ъгъл на клепача с леко издърпване като може леко да съедините с горния клепач, а може и да оставите линията да достигне до средата на клепача. Важно е линията да бъде тънка и точно под миглите, за да не стане прекалено черно.

5. Ако се налага добавете още малко тъмни сенки в края на клепача и нанесете хубава спирала.

6. Накрая трябва да удължите очната линия на горния клепач с четчицата – съвсем внимателно към веждите, за да стане извивка също като на котешко око.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest