ezine.bg»Статии»Красота»Видове масажно масло

Видове масажно масло

Масажно масло
Масажор и четка за почистване на лице 5в1-45%
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

При масаж често се използват различни видове масла. Прилагането им прави ударите на масажиста по-гладки и предотвратява триенето при контакт с кожата. Масажните масла биват много видове, но разликата между тях е минимална, защото базовите съставки са еднакви.

Масажно масло не се изисква при всички видове масажи, въпреки че повечето хора предпочитат използването му. Някои харесват усещането върху кожата, защото има загряващо и успокоително действие.

Случва се масажните масла да оставят лепкаво и мазно усещане, което възпрепятства комфорта на клиента. Често за масаж се използва комбинация от няколко масла, в зависимост от зоните и предпочитанията на масажирания.

Най-популярните от всички видове масла са естествените – сладко бадемово, масло от жожоба, слънчогледово масло и от ядки на кайсии.

Сладкото бадемово масло е най-леко и не омазняващо. При по-продължителни масажи е нужно да се нанася по няколко пъти, защото се абсорбира лесно от кожата. Бадемовото масло е с нормална цена, но не се препоръчва на хора, които са алергични към ядки.

Ароматерапия

С висока плътност е маслото от жожоба, но пък се абсорбира по-бързо от сладкото бадемово. Жожоба има много лечебни свойства, което прави използването й многостранно. Друг плюс на това масло е, че има много дълъг срок на годност - добър избор за тези, които не го използват редовно.

От слънчогледови семена се извлича слънчогледовото масло. То губи годността си за употреба доста бързо и затова е препоръчително да го купувате в малки количества. Слънчогледовото масло също се абсорбира бързо и поради това се налага повторно нанасяне по време на масажа.

Масажното масло от ядки на кайсия е алтернатива на клиентите, които са алергични към ядки. Богато е на витамин Е и запазва годността си за употреба по-дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest