ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Колко често е добре да се прави кола маска

Колко често е добре да се прави кола маска

кола маска
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Кола маската е болезнена процедура, но като се има предвид фактът, че може да се разделите с един размах от обширно окосмена зона, то не е изненада, че тя се предпочита толкова много.

Едно друго нейно предимство е, че резултатът й измерим в седмици - много по-дълго досадните косми не избуяват, отколкото ако ползвате други техники за епилация.

Бръснене премахва космите на повърхността на кожата, а и различните кремове за епилация ги отстраняват почти със същия ефект.

Колата маска, от друга страна, премахва косъма напълно от фоликула, поради което му отнема повече време, за да се възстанови и израсте отново.

Много дами могат да чакат седмици преди да се отправят обратно към козметичния салон, за да получат краката им поредната процедура - кола маска. Повечето салони предлагат отстраняване само на окосмяването на половината крак - под коляното, но и пълна епилация чрез този метод върху целия крак. Колата маска само на подбедриците отнема около 30 минути, а пълната процедура, включваща и бедра - около 45 минути.

Бръснене на крака

Колко често трябва да използваме кола маска зависи от това колко бързо космите растат, което често е много индивидуално. Някои хора могат да чакат дори повече от месец между отделните процедури, но повечето от нас се нуждаят от отстраняване на новите косъмчета, малко след като са минало едва две седмици

Смята се, че честата повтаряемост при прилагането на кола маска впоследствие може да намали растежа на някои участъци с косми, защото това е отслабило, или унищожило, част от космените фоликули, но това предположение не е напълно доказано и зависи от много индивидуални фактори.

Топла кола мска

Дали ще си направите половин кола маска - само на подбедриците, или напълно ще отстраните окосмяването си, също не определя колко често трябва да посетите отново салона.

Можете да си направите тази епилация и в домашни условия с „направи си сам” комплекти- кола маска, но колко често трябва да я правите се свежда до личните предпочитания. Ако имате веднага след процедурата зачервяване, което трудно отшумява с дни или чувствате кожата си болезнено раздразнена, тогава може би колата маска не е най-подходящият метод за епилация при вас.

Възможно е подобна реакция да се дължи на комбинация от фактори, затова може да опитате да си направите отново обезкосмяване с кола маска след определен период от време. Възможно е да не използвате правилна техника при отстраняването на лентичките, затова е добре първо да се консултирате с козметик и да направите в салона първите си процедури.

Епилация

Ако сте алергични или свръхчувствителни към пчелни продукти, тогава не използвайте кола маската за епилация.

Ако имате прекалено чувствителна кожа, следете внимателно за описанието на продукта, ако сте решили сами да си правите процедурата вкъщи. Добре е колата маска да съдържа действащите успокоително компоненти на билкова основа като лайка, например.

При поява на силно раздразнение след неколкократни процедури с кола маска, препоръчително е да ги преустановите за около два месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest