ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Дали ще ми отива къса коса?

Дали ще ми отива къса коса?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Къса коса
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см-18%
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
48.38 лв.
Виж ››

Казват, че с идването на всеки нов сезон идва времето на промяна. Визията на всяка жена зависи най-вече от косата й, тъй като тя и дава идентичност и изразява същността й. Ако сте решили да си направите къса прическа, тук ще видите няколко съвета и примери за такава.

Като цяло, когато кажем къса коса, преди всеки си представяше нещо по-мъжествено и не дотам стилно. Това обаче се промени, когато поп иконата Риана наложи модата на много късата прическа, обръсната от едната страна. Тогава по цялата планета, милиони момичета събраха смелост и показаха на всички, че късата коса е и ще бъде на мода и при двата пола.

Когато решите да предприемете тази стъпка, първото нещо, с което трябва да се съобразите е формата на лицето ви. Късите прически не са подходящи за хора с кръгли лица, тъй като това би направило тези лица да изглеждат още по-пухкави, защото косата ще го обрамчва и ще поставя акцента точно там. Ако искате да проверите дали ще ви отива, най-лесният вариант е да обработите ваша снимка на програма за снимки, което ще ви спести евентуални разочарования.

Къса прическа

Късата прическа подхожда най-много на жени с по-тънка коса с изтънели краища. Така и се придава обем, а и се избягва излишната тежест. Когато е подстригана късо, косата изглежда много по гъста, а честото подстригване и дава желаното възстановяване. Това е така, защото колкото по-често се подстригва косъма, той става по-силен и расте по-здрав.

Напоследък в модата навлезе ”накълцаният” тип къса коса. Той придава игривост и а симетричност, тъй като привидно стърчи на всички страни, но всъщност при слагането на две капки гел, този тип прическа добива ежедневно различен стилен вид и е подходящ както за рутинни, така и за официални случаи.

Отидете при вашият фризьор и се консултирайте с него. Все пак съвета от професионалист ще ви даде най-правилната насока.

Но без колебание - експериментирайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
41
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Една
Една
30.07.2013 14:07
Събирам кураж най-накрая да отрежа косата - малко над кръста е от поне 15 години... Излшно е да казвам, че е понацъфтяла и стои леко сплескана... От друга страна е гъста и лъскава... Дали нещо до раменете ще е прекален шок?
0
0