Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да увеличим обема на спермата

Как да увеличим обема на спермата

Как да увеличим обема на спермата

При много мъже количеството и качеството на мъжките сперматозоиди е въпрос на чест и самочувствие. В интерес на истината това са два съвсем различни аспекта от способностите на мъжката репродуктивност, като количеството доста често няма общо с качеството.

В 99% от случаите не може да се отговори защо даден мъж има по–малко количество сперматозоиди, като това може да е свързано с половата активност, възрастта, физическо здраве и вредните навици като пушене, прием на алкохоли, наркотици и др., но няма точен научен отговор защо е така.

В тази статия ще наблегнем на въпроса - как да увеличим количеството на спермата. Като за начало трябва до отбележим, че, за да бъде един човек пълноценен, той би трябвало да е лишен от вредни навици. Редно е организмът да се поддържа в добро състояние – да не се пуши, да се спортува умерено, приемът на храна да е много стриктен.

Сперма и еректилна дисфункция

Как да увеличим количеството на спермата

Свръх теглото е едни от проблемите, на които трябва да се обърне особено внимание. Мазнините трябва да се сведат до минимум, а плодовете и зеленчуците - неизменна диета за подобряване на качеството и количеството на сперматозоидите.

Наркотиците, цигари и алкохолът са едни от най–големите вредители и причинители на мъжката импотентност и липса на продуктивност. Около 20 % е по-нисък броя на сперматозоидите при пушачите и тези приемащи наркотици, независимо дали са леки опиати или тежки като хероин.

Противно на очакванията, че след консумация на алкохол сексът е гарантиран, доста често се случва точно обратното - поради невъзможността за ерекция в следствие на погълнатия алкохол. Освен на либидото алкохолът и цигарите влияят на цялостното състояние на организма.

Храни за увеличаване на спермата

Рибата е храна за сперма

Ето няколко полезни храни и съставки, които мъжете могат да консумират за по–добро функциониране на репродуктивните им органи:

Морска храна, риба, пилешко месо за повече сперма

Всички тези продукти са много полезни за производството на сперма, поради наличието на високо съдържание на цинк. Много е важно в каква форма се приемат – дали са изпържени, изпечени или сварени. Високото ниво на витамините B6 и B12 са също много важни за поддържането на високи нива на спермата – съдържат се в агнешко и пилешко. Пилешкото месо, свинското и телешкото ни снабдяват и с аминокиселината Л-Аргинин, която също играе водеща роля.

Фолиева киселина, която откриваме в рибата, е може би един от най–важните елементи за мъжката репродуктивност и здраве. Позната е още като витамин В9, тя е единственият витамин, който организмът изисква в двойни дози, след като жената забременее. Открива се в херингата, риба тон, сардини и в много други морски деликатеси.

Мляко, яйца и млечни продукти

Мляко е храна за сперма

Млечните продукти са добър източник на фолиева киселина и витамин А. Яйцата - на витамин А, цинк, витамини Е и В12 и магнезий.

Плодове и зеленчуци за повече сперма

Киви, гуава, ананас, лимони, грейпфрут - все плодове с наличието на витамини от група С. Витамин С е важен за производството на семенна точност, защото предпазва клетките от разрушаване. Авокадото е богата на витамин Е, който е силен антиоксидант. Зеленчуците от рода на спанака, марулите, броколите са отличен източник на витамин E, фолиева киселина, витамин B6, магнезий и витамин A. Витамин А е важен за образуването на хормоните, които са необходими за продукцията на сперма. Картофите също са източник на витамин С.

Ядки, семена, бобови растения, зърнени продукти

Ядки и сушени плодове за сперма

Всички те са богат източник на цинк и аминокиселини, витамин Е, В6 и др.

- Женшен

Познат още като коренът на енергичността, женшенът е познат и се използва от векове. Според изследване на учени от университета от Северен Илинойс, женшенът произвежда хормонални секрети, които подпомагат либидото. В изследване, направено върху 45 мъже с еректална дисфункция, 60 % от тях са с подобрение на либидото, след като 16 седмици са приемали корена;

- Чесън

Освен при настинки той е страхотен инструмент за увеличаването на количеството сперма, поради съдържанието на алицин. Това е химическо съединение от групата на алкените и освен, че притежава антибактериално действие, подпомага и кръвния поток;

- Семена от тиква

Наличието на омега-3 мазнини подпомага кръвния поток. Наред със семената, полезни са и аспержите, орехите и ядки, както и бананите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest