ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Увреждане на зрението

Увреждане на зрението

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
очни болести
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Малцина знаят, че увреденото зрение и очните заболявания са две изцяло различни неща. Заболяванията на очите настъпват като последствие на болестни процеси в различните структури на окото поради функционални смущения както на зрителния орган, така и на другите части на тялото. Увреденото зрение не е последица на такива болестни промени, а на невъзможността на окото да се приспособи към физиологичния акт на зрението.

Далекогледство, късогледство, астегматизъм и пр. са смущения на зрението. Факт е, че различни зрителни недостатъци пречат на зрението, но това е само една от причините за заболяванията. Изначално болестта не причинява нарушение на функционирането, което всъщност довежда до зрително увреждане в тесния смисъл на думата.

Как човек с нормално зрение може да получи увреждане?

Зрително увреждане може да се получи, тъй като основната причина е умственото напрежение. За да възникне заболяване на окото, трябва да има и телесно увреждане. Нека не забравяме, че очите, като част от цялото тяло, са подвластни на смущенията, засягащи целия организъм. Ето защо не трябва да търсим причината за зрителното заболяване само в самите очи, а в цялостния статус на организма.

Очни прегледи

Общоприетото становище, че що се отнася за очно заболяване, причината непременно трябва да бъде в очите, е погрешно. Фактори като локално дразнение или продължително очно напрежение играят известна роля, но тя не е първостепенна. Много по-важен е цялостният моментен статус, а също и здравословното състояние на организма в миналото.

Увреждане на зрението може да се получи от погрешно хранене и неправилен начин на живот. Официалната медицина пренебрегва тези фактори, които са основополагащи за зрителните смущения. Според все повече специалисти единствено природолечението може да излекува напълно тези заболявания благодарение на пълното пречистване на организма.

Когато болният разбере, че първоизточникът на очното лечение трябва да се търси в състоянието на целия организъм, половината проблем е решен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest