ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Как да си направим диадема

Как да си направим диадема

Диадеми и аксесоари
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване-26%
Препоръчано за теб:
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
27.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Всяка дама обича да има по себе си красиви неща – бижута, часовник, диадема – някакъв аксесоар, който да допълва визията й и едновременно с това жената да изглежда по-различна. Можете да си направите всичко, необходима ви е малко сръчност и голямо желание и нещата ще се получат.

Вече има достатъчно много магазини, в които продават различни ластичета, перлички, камъчета. Трябва само да вложите малко творчество и нещата ще се получат страхотно. Дори можете да си направите някакви бижу, само използвайки материали, които имате у дома.

Диадемата може да бъде много стилно допълнение към тоалета и едновременно с това да не бъде твърде строго. Ето как сами у дома можете да си подготвите диадема без да са ви необходими много неща.

Трябват ви конец и игла, някаква лента (трябва да е дълга, за да може да обиколи главата ви и дори да остане плат), ластик (малък, по възможност с цвета на лентата), брошка.

Диадема

Първото, което трябва да направите е да наложите лентата от плат на главата си и да я обиколите, за да сте сигурни, че е достатъчно дълга. Всъщност дължината й трябва да е дори по-голяма, защото следващата стъпка е да сложите ластика в единия край на лентата, след което да прегънете и да зашиете.

Повторете го и от другата страна. Идеята е, че платът, който използвате за лента не е еластичен, което означава, че диадемата ще се изхлузва от главата ви.

Пришивайки ластик, ще я направите ластична и удобна – точно толкова стегната, колкото ви е необходимо и ви е удобно. Следващата стъпка е да добавите брошката там, където ви харесва.

Вместо брошка, ако не разполагате с такава, можете да използвате различни цветя или други форми – например от ластици или гривни, които сте носили, но вече не харесвате или можете да си пришиете няколко перли или мъниста на различни места в диадемата – да бъдат нещо като акцент.

Перлите можете да вземете от скъсан гердан. Ако не искате да ги шиете, използвайте лепило.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest