Съвети при проблемна кожа

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k515
Козметични процедури
Кутия за бижута Вечни Рози
Препоръчано за теб:
Кутия за бижута Вечни Рози
33.00 лв.
Виж ››

Всички типове кожа могат да получат черни точки, кистички и червени възпалени натъртвания - пъпки. Мастните жлези, намиращи се точно под повърхността на кожата, са главните причинители на тези проблеми. Те определят естественото количество себум, който се изпуска през космените фоликули върху повърхността на кожата. Това масло е овлажнителят на тялото.

Повишение на хормона може да позволи на тези жлези да произвеждат твърде много себум. И ако той бъде блокиран от мъртви кожни клетки на косменият фоликул, няма къде да отиде и започва да се натрупва. Това създава идеална среда, в която могат да се размножават бактерии, от които може да се образуват пъпки, акне, петна.

Най-много мастни жлези имаме на лицето, гърдите, шията и гърба. Ето защо там най-често се появяват проблеми с кожата.

Строгият дневен режим за грижа на кожата често е достатъчен, за да се запази безпроблемна. Почистването и тонизирането трябва да са процеси, които да си извършват всекидневно - сутрин и вечер, като се използват леки продукти, които не нараняват или раздразват кожата.

При избора на козметика и почистващи препарати трябва да се изберат такива без масло и на водна основа. Съдържащите алкохол е най-добре да се избягват, тъй като той изсушават кожата.

Проблемна кожа

Неправилно е, когато някой сметне, че има нужда от продукти за мазна кожа. Ако има такива съмнения, преди да се закупуват продукти по-добре е да се направи консултация с кожен специалист.

Друга грешка, която може да се допусна, е да се избягва овлажнителят. Дори и мазната кожа се нуждае от хидратиране. Ако не се прави могат да се блокират порите, което ще доведе до обратен на желания ефект.

Друг практичен съвет е да се ексфолира всяка седмица. Антибактериалните лицеви ексфолианти дълбоко почистват кожата и ефективно отстраняват старите клетки. Желателно е да се използват не повече от два пъти седмично.

При вече възникнали несъвършенства, най-добре опитайте лечение с естествени средства. Природни антисептици, като масло от чаено дърво например, могат да помогнат за предотвратяване на бактериалното разпространение.

Маслото се разрежда и се използва директно върху отделните места. Медът също има мощни антибактериални свойства. Най- добре е да се потърси стерилизирана негова версия за използване върху кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest