ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Подреждане на коледната маса

Подреждане на коледната маса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1529
Коледни свещи
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

На Коледа масата събира всички приятели и роднини и трябва да е подредена с вкус и настроение. В центъра на масата е добре да има голямо ярко петно. Това може да е венец от борови клонки или просто сложете няколко играчки за елха.

В центъра на масата не трябва да има високи декорации, защото ще пречат на гостите да се виждат. Затова в подобен случай вазата с елхови клонки е неприемлив вариант.

Блясък на трапезата ще добави голяма метална фруктиера, както и метална кофичка с лед за шампанското. Украсете масата с декорации, които са същите като цвета на чиниите.

Истинската коледна магия се усеща и с помощта на аромата на запалени свещи. Затова сложете няколко декоративни свещи в метални или керамични свещници. Изобилието от пламъчета, кристални чаши и играчки за елха с отразени светлинки ще създаде наистина празнична атмосфера.

Оригинални срещи можете да направите и със собствените си ръце, като използвате подръчни средства. Вземете едър портокал или грейпфрут, отрежете една трета от долната му част и извадете вътрешността.

Направете красиви отвори с различни форми отстрани и един отгоре. В керамична или метална подложка поставете отрязаната долна част на плода, сложете върху нея чаена свещ и похлупете с горната част. Запалете през един от отворите.

Коледни шишарки

Важен елемент от коледната трапеза е красивата покривка. Хубаво ще е ако тя е светла на цвят или пък в коледни цветове – червено и зелено. Яркочервената покривка е много подходяща за коледната трапеза.

Приборите за хранене на коледната трапеза трябва да са полирани до блясък, кристалните чаши са задължителни, както и индивидуалните салфетки, които могат да са както от плат, така и от хартия. Важното е да се съчетават с покривката и с чиниите.

Прозрачните чинии са много добър вариант за коледната маса, тъй като те ще се съчетаят с всяка покривка. Можете да използвате за подложки на чашите красиви снежинки, които сте изрязали от фолио.

До чинията на всеки един от гостите може да сложите индивидуална картичка с коледни пожелания. Картичката може да се замени с миниатюрен букет от елхови клончета.

Откъснете горната част на няколко клончета, завържете ги със сатенена лента и ги напръскайте със сребърен или златен спрей. Сложете букетчето до приборите на всеки от гостите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest