ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Алтернативни методи на обезкосмяване

Алтернативни методи на обезкосмяване

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1548
Епилация
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Съществуват много методи за обезкосмяване. Можете да опитате и алтернативни методи вместо традиционните кола маска, епилация и бръснене.

Ако ви притеснява не толкова количеството косъмчета, колкото наситеният им тъмен цвят, можете да се справите с проблема с обезцветяване на косъма.

Потопете клечка за почистване на уши в кислородна вода и нанесете върху косъмчетата. Оставете да изсъхне. Правете тази процедура ти пъти седмично и в скоро време косъмчетата няма да се забелязват, ще станат чупливи и дори ще почнат да падат.

Преди да опитате каквото и да е ново средство за обезкосмяване, посъветвайте се с дерматолог, за да не предизвикате силна алергична реакция.

От дълбока древност персийските красавици са използвали обезкосмяване с конец. Този метод е популярен в много западноевропейски страни. Той е болезнен отначало, но след като успеете да го усвоите както трябва, ще се отървете от нежеланото окосмяване лесно.

Арабска красавица

За обезболяване натъркайте с парченце лед участъка, който ще третирате. Напудрете го с малко талк. Вземете плътен копринен конец. Завържете двата му края с възел, а след това направете примка, като ги кръстосате. В тази примка хващайте по няколко косъмчета и ги отстранявайте. След епилацията намажете обработената кожа с хидратиращ крем.

Популярната напоследък епилация, известна като шугаринг, се прави от древни времена в източните страни. Техниката на шугаринг прилича на техниката с кола маска, но има много предимства.

Захарта е доста по-евтина от кола маската и трудно може да предизвика алергична реакция. След отстраняване с шугаринг косъмчетата не са враснали, както става понякога след кола маска.

След шугаринг кожата е идеално гладка, а косъмчетата поникват едва след двадесетина дни. Процедурата щади косъмчетата повече, отколкото кола маската.

За да приготвите смес за шугаринг, са ви необходими 2 супени лъжици вода, 20 супени лъжици захар и сока на един лимон. Всичко се смесва в емайлиран съд и се оставя на бавен огън. Температурата не трябва да се променя и сместа се разбърква, докато не стане златисто-кафява.

За да проверите готова ли е сместа, вземете една капка и след като изстине, се опитайте да направите топченце от нея. Ако се получи, значи сместа е готова.

Топлата, а не вряла смес се нанася върху ленти плат с дървена лопатка, като слоят трябва да е около 2 милиметра. Лентите се слагат върху проблемната зона, притискат се в една посока и се оставят, докато сместа не се стегне малко. Лентата се хваща за единия край и с рязко движение се дърпа в посока срещу растежа на косъма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest