ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Благотворното влияние на коензим Q10

Благотворното влияние на коензим Q10

коензим Q10
Козметична чанта-органайзер за пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
Виж ››

Коензим Q10 е вещество, което се съдържа във всеки организъм. Получава се в черния дроб, не само на хората, а у всички видове бозайници, дори и в голяма част от гръбначните животни. В растенията количеството му е незначително малко.

След една определена възраст, коензим Q10 започва значително да намалява. Смята се, че става дума за 20 г – от този период нататък, все повече коензим Q10 напуска тялото и вече на 50 години, количеството му в организма е значително понижено.

С колко зависи от всеки отделен организъм – няма обща формула. Единственият начин да си възвърнете коензим Q10 е да го приемате под някаква форма – на пример като таблетки. Има храни, в който той се съдържа, но количеството му е прекалено малко, което ще рече, че трябва да изядете много от храната, в която се съдържа, за да има ефект.

Коензим Q10 влияе на стареенето на кожата – доказано е, че приемането му доставя на организма нужното и той започва да старее по-бавно, макар и не особено видимо. Комбинира се с Омега 3-6-9 мастни киселини – това успява да забави процеса на стареене на организма. И макар, че за повечето от хората, коензим Q10 е познат основно с това си влияние, има много състояние, в които може да ни помогне:

млада кожа

- Употребата му значително може да подобри състоянието ви, ако страдате от диабет. В зависимост от формата на болестта, коензим Q10 значително подобрява състоянието на организма при подобен случай;

- След като е добър помощник за болните от диабет, трябва да признаем благотворните му действия и при високото кръвно налягане, както и при сърдечните проблеми. Особено препоръчителен е при хора, които са прекарали инфаркт.

- Ако имате висок холестерол, коензим Q10 може да ви бъде от полза и тук. Той, разбира се, не замества лекарствата, но значително подобрява действието им ако приемате и него.

- Завишава драстично имунитета и ви предпазва от болести, настинки, вирусни заболявания. Ако страдате от Хепатит B или ХИВ, коензим Q10 ще помогне да поддържате състоянието си.

- Приемането на висока доза от него забавя развитието на болестта на Паркинсон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest