ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да купим много с малко пари?

Как да купим много с малко пари?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Пестеливост

Кой е казал, че като нямаш достатъчно пари, не можеш да живееш богато. Премного пъти е обяснявано с факти и примери, че парите не са важни, а любовта, разбирателството и добротата. Но наистина – ако не разполагаме със средства, кой каквото ще да говори – не се чувстваме добре. Ето защо тук ви предлагаме няколко практични съвета как да постигнете големи резултати с малко пари.

На всеки му се приисква да освежи дома си. А това може да стане и без много средства. Да започнем от банята. Замени старата и скучна подложка с цветна и пухкава. Добави арт привкус с пластмасов полилей в ярък цвят. Купи си нова, цветна четка за зъби. Пъстротата ще освежи атмосферата и ще ти дава нови сили за деня всяка сутрин, когато влезеш.

Баня

Всеки е колекционирал определени неща като малък. Сега е времето да извадиш своята колекция от марки или миди, да и купиш най-обикновена рамка или кутия, и да я изложиш на показ в дома си. Това не само ще ти спести пари от купуването на кичозни пластмасови украси, а и ще те върне в безгрижните детски години.

Друг елемент от миналото, който може да се включи в интериора, са бижутата. На всеки се е случвало необмислено да купи прекрасна, но огромна брошка, която в последствие осъзнава, че няма къде да носи. Или пък пази неотварян подарък-бижу, тъй като смята, че е неизползваем. Е, сега е момента – едрите накити вършат работа в интериора. Смело ги разпилейте по завесите и пердетата.

Ваза

За освежаването на която и да е стая най-препоръчително е пребоядисването. Ако разполагаме с ограничени финанси обаче, можем да потърсим друга алтернатива. Смело боядисай само касата на вратата на спалнята или направи контур около вратата. Изберете и боядисайте една от стените в различен цвят. Това не само ще освежи дома ви, но и ще придаде закачлив вид на обстановката.

Направи си и домашна галерия. Вместо да се пръскат пари за скъпи картини, може да отидете в най-близкото фото и да уголемите снимка на вас и най-добрата ви приятелка например. Остава само да я сложите в рамка и да я закачите на стената. Това ще бъде много по-скъпа интериорна добавка и от най-скъпата картина в света.

Ето, че и без много пари човек може да си купи много. Въпрос на въображение и иновативност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest