ezine.bg»Статии»Любопитно»Бижута за здраве

Бижута за здраве

Жана Г.Жана Г.
Новак
554249
Бижута

Бижутата със скъпоценни камъни и благороден метал винаги са били обект на женските мечти. Те са способни не само да украсяват, но и да повдигат настроението.

Но това не е всичко – правилно подбраните бижута могат могат да влияят положително върху здравето. Всеки човек има биологично активни точки, които при докосване могат да премахнат чувството на болка и да подобрят здравословното състояние.

Биологично активни точки имат всички хора от момента на раждането си и те са разположени на едни и същи места. За да им се въздейства, не е нужно да бъдат натискани или набождани с игли.

Украшения

За да се повлияе на активните точки, е достатъчно докосването на бижу. Този фин масаж ще помогне не само за повдигане на настроението, но ще повлияе благотворно и върху здравето.

Носенето на обици за пробити в долната част уши, не само украсява, но и според древно индийско учение за здравословен живот, спомага за активната работа на мозъка и подобряването на паметта.

Бижута за Здраве

Обиците, които се слагат в горната част на ухото, масажират активна точка, с помощта на която се предотвратява появата на херния, ако сте склонни към нея.

Носенето на пръстен на безименния пръст на лявата ръка стимулира работата на пикочно-половата система. Много е полезно носенето на пръстени на пръстите на краката, тъй като те влияят на различни нервни центрове.

Пръстен, който се носи на носа, не само намалява риска от появата на различни видове инфекции на носовите канали и засилва обонянието, но и стимулира работата на сърцето, тъй като е свързано със сърдечния меридиан.

Гривни, които се носят върху китките и върху глезените, натискат рефлекторните точки, които са свързани с матката и яйчниците. Това подобрява функционирането им.

Плътно прилепналият около врата гердан подпомага правилната работа на щитовидната жлеза. Още по-добре е ако носите колие от злато, което е по врата.

Колиетата и медальоните, спускащи се до гърдите, освен че ги украсяват, стимулират подобряването на работата на белите дробове и сърцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest