Естествено красиви

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Естествено красиви
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Да бъдеш красива не е трудно, ако имаш изграден добър естетически вкус, ако си придобила правилни познания по хигиенните и козметичните грижи за твоето тяло и кожа. Никога не е късно да придобиеш тези знания, да се научиш да бъдеш красива и да останеш такава завинаги.

Красиви от сутринта.

Вазелин за устни

Сутрин, след като почистиш лицето си, обтрий го с бучка лед. Кожата ще се овлажни, а порите и ще се свият. След това внимателно подсуши лицето и продължи с грима, както обикновено. Леденият масаж е особено ефективен за мазна кожа с разширени пори. Не се препоръчва при повърхностно разширени съдове.

Полезни за мазната кожа са парните бани и компресите от билка. Например от 300 гр. дива теменуга, 30 гр. хвощ, 15 гр. липов цвят, 15 гр. бял равнец. Тази смес от билки се попарва с вряла вода и се оставя да престои 8 мин. Във все още топлата смес слагаме кърпа, леко я изстискваме и я поставяме на лицето.

Красива кожа

Ободрете тялото си.

След като се изкъпете и подсушите кожата, обтрийте тялото с ментолов спирт с хавлиена ръкавица, с кръгови движения, в посока от краката до врата. Ще се почувстваш веднага по-бодра и освежена. Това е перфектен метод за заместване на всички разнородни мазила за тяло.

Поддържай кожата си.

Лосиони за тяло

Добро средство за поддържане на кожата са козметичните трици. Размеси 3 ц.л. трици с малко кисело мляко, докато се получи каша за маска. Ако сместа е прекалено гъста, прибави малко вода. Нанеси равномерно маската върху почистената кожа на лицето, шията и гърдите. След 15 мин. измий с хладка вода и намажи с крем.

Ако кожата ти е чувствителна и почервенява от зимния студ и вятър, мажи я със сняг от белтък. Нанеси белтъка на лицето и го остави на няколко минути. След това почисти с лосион и намажи лицето си с леко мазен хранителен крем.

Вредно влияние върху кожата, особено на лицето, оказва изсушеният от парното и климатично отопление въздух в дома и на работното помещение. Против това продължително и силно изсушаване на кожата трябва да се вземат мерки не само за овлажняването на въздуха, но и на кожата.

За целта на пазара могат да се намерят множество подходящи мазила и кремове. Но не прекалявайте - прекалената хидратация може да доведе до омазняване на кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest