ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Стилът му на готвене издава неговия характер

Стилът му на готвене издава неговия характер

MarianeMariane
Джедай
143276260
Характер на мъжа

Хората са изключително сложно устроени същества. Те се и единствения биологичен вид който има проблеми с ритуалите на ухажването и „заварката“, както и със самото регламентиране на връзката. Дори паяци като черната вдовица, или богомолката, които убиват партньора си след оплождане, знаят какви точно са правилата на играта. И стриктно се придържат към тях.

Нещата не стоят точно по този начин при хората. Ние непрекъснато търсим начини и съвети как да разбираме по-добре противоположния пол. Причината за това е, че така имаме по-големи шансове за щастлив живот и една добра и пълноценна връзка.

И така, той ви ухажва и е предложил да сготви вечеря. Обърнете внимание на начина по който любимия ви готви, това разкрива много от неговата личност и емоционален свят. Както казва д-р Том Кастино, готвач и клиничен психолог: “Кажи ми как готви, за да ти кажа какъв е! “

На пазар

Мъжкарят – в праисторически времена, когато мъжът е бил глава на семейството, от него се е очаквало той да осигурява прехраната. Всяка вечер ловецът се е връщал вкъщи и просто е хвърлял на средата на пещерата труп от бизон. Някои мъже просто не са еволюирали много.

Мъжкарят ще ви покани на романтична вечеря със скара. Ще се погрижи за всичко сам – от слагането на масата до мариноването на пържолите. Ще изпече няколко големи мръвки червено месо, които ще полее с пикантен сос и може би, чаша червено вино.

Ако ви чувства достатъчно близка, може да си позволи и халба бира. Все пак е мъжкар. Тези мъже, въпреки грубата външност всъщност са изключително нежни и раними.

Вашето одобрение е от голяма значение за него. Той има силен закрилнически инстинкт. Може и да не успеете да го заведете да гледа романтична комедия, но този мъж ще смени спуканата гума на колата ви и с голи ръце. И ако приготвената храни ви се вижда твърде тежка за вас, просто си сипете малко салата и се насладете на компанията.

Готвене

Импровизаторът – той ще ви изненада с нетрадиционно ястие с екзотични подправки. Външния вид на приготвеното от него ястие е точно толкова важен колкото и изтънчения му вкус. Почти със сигурност менюто ще е здравословно и леко. Масата ще е украсена с вкус и въображение.

Импровизаторът е такъв във всяко едно отношение – от готвенето до връзките. Той е творческа личност, свободен дух. Когато сте заедно ще ви накара да се почувствате единствена и неповторима, но за жалост този тип мъже не са особено верни. Просто верността не е достатъчно изтънчена и привлекателна за тях. Насладете му се докато можете, но не очаквайте любов до гроб, голяма сватба и много деца.

Аналитикът – той е изключително практичен. От избора на продукти, до менюто, което ще приготви на романтичната ви вечеря. Няма да е така изтънчен като импровизатора, нито така директен като мъжкаря. Той просто ще вземе най-доброто и от двамата. Можете да получите вкусни пържоли с готов чеснов сос или полуготови италиански спагети с оригинална заливка и екзотична салата.

Ако му предложите услугите ви, той с радост ще се възползва. С удоволствие би изслушал някои от вашите кулинарни съвети. Аналитиците работят с информация – колкото повече, токова по-лесно ще бъде за тях. Този тип мъже са директни, практични почти до степен на пресметливост.

Ще вложат много от себе си във връзката, ако и вие направите същото. Бъдете ясна и директна с тях и в замяна ще получите същото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest