ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изчистим къщата експресно

Как да изчистим къщата експресно

Нина НордНина Норд
Джедай
2k386
Бързо почистване

Понякога се случва така, че изведнъж разбирате, че роднини или приятели смятат да ви дойдат на гости след около час или два, а в къщата ви е пълен хаос.

Вместо да се вайкате и да тичате от единия край на жилището към другия в стремежа си да успеете да свършите всичко, накрая се оказва, че гостите ви заварват сред куп неприбрани неща и с парцал в ръката.

Бърсане на прозорци

За да изчистите къщата експресно, трябва да подходите методично към предизвикателството. Тъй като няма да имате време да разпределяте всичко разхвърляно по местата му, добро решение е да оставяте винаги в някой шкаф празен рафт, за да ви служи за подобни случаи.

Събирате всички излишни неща и ги слагате върху този рафт, а след като гостите си тръгнат, ще имате време да подреждате всичко.

Почистване на кухнята

За да не правите лошо впечатление на гостите си, второто, което трябва да свършите, е да напръскате всички огледала и стъкла с препарат за чистене и да ги избършете със сух парцал. Не мийте само кухненските стъкла.

Почистване на банята

Напръскайте с препарат откритите повърхности в стаите, където могат да влязат гостите, и ги избършете със суха кърпа, а след това вече можете да изчистите и с прахосмукачка.

Стаите са изчистени, ред е на кухнята. Накиснете купа от мръсни съдове в мивката, а докато те се накисват, избършете с препарат и кърпа шкафовете и масата. Ако е необходимо, избършете с препарат и кърпа и печката.

Приберете всичко излишно в шкафове. Сега вече може да измиете всички съдове, а след това и пода. Но остава банята. За да улесните почистването й, пуснете душа с гореща вода и оставете да тече три-четири минути, като затворите вратата.

Така цялата баня ще стане влажна и след това ще остане само да избършете повърхностите с кърпа, а ако имате вана – да я излъскате за две-три минути с почистващо средство. И тук всичко излишно се маха, слага се в някой шкаф, и задължително се слага нов сапун и чисти кърпи.

Последен по ред е коридорът. Отново всичко излишно се слага в някой шкаф, избърсва се огледалото и се измива добре подът.

Гостите вече могат да пристигат, а вие дори ще имате време да се преоблечете и да изглеждате така, все едно изобщо не сте чистили като луди заради тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Диди
Диди
11.06.2015 21:48
Пълни глупости
0
1
Галя
Галя
11.02.2014 09:30
Не всички хора са организирани, дори и да са с добра хигиена. Може домът ти да е чист , но това не значи , че е и подреден. В такива случай влиза в ход тази статия. А може просто днес, в деня за гости да е бил преломния момент за чистене - огледалата, стъклата имам предвид. Така , че успех на тези които не се справят добре с реда в къщи!
0
3
bisi
bisi
26.07.2013 13:10
Не мога да си представя,че някой пише подобна статия и за това са му платили...представяте ли си с какво си изкарват хората хляба...?
3
1
Мария
Мария
23.07.2013 15:45
Толкова безкрайно безполезна статия...
2
1
Doll
Doll
30.04.2013 09:29
какво правим, когато нещо от прибраните неща в "златния" (празния до преди това) шкаф ни потрябва?
1
0
рррр
рррр
24.03.2013 15:41
все пак, е добре да се установи режим за потдържане на чистотата в дома. така никога няма да бъдете изненадани и срещите в къщи ще бъдат приятни.
5
0
афи
афи
27.02.2013 11:50
И аз така правя, когато се наложи:)
1
0