ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Лъв

Здраве и хранене на зодия Лъв

Хранене на лъв
Повдигащи силиконови стелки до 5 см
Препоръчано за теб:
Повдигащи силиконови стелки до 5 см
14.60 лв.
Виж ››

Лъвовете са хора с ясни цели и желания, и план как да ги постигнат. Освен това обичат да бъдат лидери и им се отдава. Но лидерството носи след себе си и много отговорности и притеснения.

А това се отразява на здравословното състояние на Лъвовете. Трябва да се пазят повече и да обръщат внимание на нервната си система. Това в проблемът, който първо ще се появи.

Тъй като са справедливи и работливи, Лъвовете често се натоварват с много задължения, които трябва да се свършат на момента. Това, естествено, силно ги натоварва и е необходимо да си вземат малко почивка.

Впоследствие започва да се появява сърцебиене. Това също е един основен проблем при представителите на Лъва. Слабо място в организма им е сърдечносъдовата система.

Зодия Лъв

Като цяло Лъвовете имат здрав организъм, но прекаленото натоварване и бързият темп, на който са свикнали, рано или късно се отразява цялостно на здравословното им състояние. Силното нервно напрежение, което усещат в гърдите си, е предвестник на всички проблеми, които могат да дойдат със сърцето.

Други силно уязвими части на тялото са гръбначният стълб, зрението. За да се предпазят напълно от здравословни проблеми, Лъвовете трябва да сменят режима си на хранене и да ядат определени храни.

Най-добре е да похапват в спокойна обстановка и бавно. Бързото хранене „на крак” сериозно им вреди. Освен това е добре да употребяват повече ръжен и пълнозърнест хляб – особено полезен е за тази зодия.

Бързо хранене

От зеленчуците се препоръчват домати, моркови, картофи, от варивата - леща. Десертите трябва да бъдат съвсем леки и да не се приемат всеки ден - най-много три пъти седмично. Полезни са и млечните продукти.

А от плодовете Лъвовете трябва да наблягат най-вече на портокали, грозде, ананас, пъпеш и мандарини. Ядките, които са особено полезни за зодиакалния знак, са бадемите, но не в големи количества.

За да бъдат здрави, е хубаво и да спортуват нещо или да тренират 2–3 пъти седмично във фитнес залата. По този начин ще се отърват от натрупаното напрежение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest