Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Когато дънките не ни стават - план за действие

Когато дънките не ни стават - план за действие

Умалели дънки

След края на студената и мрачна зима идва и краят на катовете дрехи, дебелите пуловери и дългите палта. Време е да се поразхвърлим от всички тези дрехи и да сложим нещо по-леко върху себе си. Започваме да преместваме дрехите си и да търсим пролетни тоалети.

Освен, че с ужас установяваме колко малко дрехи има в гардероба, става ясно, че и половината от тях всъщност не ни стават. Не успяваме да се поберем в любимите си дънки и паниката все повече се увеличава.

Миналата година бяха дори широки, носехте ги с колан, а сега – накъде?

Пресни зеленчуци

Всичко е под контрол, мили дами. Много ясно е, че през зимата сме сложили някое и друго килограмче по себе си, но сега вече е недопустимо да го оставим там, затова почваме да планираме как да се освободим от излишното по себе си. Помислете си колко много плодове и зеленчуци излизат на пазара и колко вкусни салати могат да станат от тях.

Като най-важно отбелязваме края на мазните меса. Започваме да се храним само с вкусни и пресни продукти, може да си позволявате риба или пилешко месо, не в никакъв случай пържени. Сутринта започва с голяма чаша чай с малка лъжичка мед и лека закуска. Похапвайте повече леща и боб, млечни продукти и пълнозърнест хляб.

През пролетта не е най-подходящо да влизате в строги режими – има риск за здравето ви, затова просто постепенно намалете калориите и приемайте повече витамини.

Другата важна стъпка – ако през зимата сте спрели тренировките, време е да започнете отново. Сега вече слънцето изгрява рано, а и залязва по-късно, денят е по-дълъг и можете да си позволите час тичане преди или след работния ден.

Отслабване

Ако не ви остава време за бягане, правете коремни преси у дома след като отворите очи. А през почивните дни – единият ден отдайте на дълга и изморителна разходка, препоръчително на чист въздух, не по магазините.

Шопингът се отлага за времето, когато ще се чувствате добре в кожата си. Следващо важно правило, за да влезем в любимите дънки – не ги пробвайте всеки ден. Изчакайте поне 3 – 4 седмици, за да опитате да ги сложите отново.

И накрая, но не на последно място – ако имате кантар у дома, можете да се претеглите само в деня, в който започвате по-лекия режим и да повторите едва след месец. Всекидневното качване върху кантара само ще ви тормози.

А все пак ако смятате, че това твърде много ви притеснява и измъчва и няма да успеете да влезете в любимите си дънки – просто се отървете от тях. Махнете от себе си всички неща, които ви карат да се чувствате не достатъчно красива. Тъкмо това ще бъде един повод да разходите по магазините или да разгледате нашите обяви за дънки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
анелия каменова
анелия каменова
15.04.2013 07:56
А вие,г-жо Мила,сериозно ли мислите,че с млечни продукти НЕ може да се отслабне???Жалко за вас...За здрав човек ,с добър липиден профил,те са просто безценен съюзник!
0
0
Мила
Мила
14.04.2013 01:10
Май пишете статии колкото да се намирате на работа? "Яжте риба, плодове, зленчуци,витамини, спортувайте..." Много благодаря за "безценния" съвет, никога не бих се сетила сама! И между другото, сериозно ли препоръчвате млечни продукти за отслабване?!
0
0