ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Здраве и хранене на зодия Водолей

Здраве и хранене на зодия Водолей

Хранене
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
52.31 лв.
Виж ››

Водолеят може да бъде определен като откривател с твърда позиция по много въпроси, която всъщност трудно бихте променили. Имат склонност да вярват, че тяхното мнение винаги е правилното и да не се доверяват на чужди оценки. Рационални и находчиви са.

Водолеят се слави като цяло с добро здраве. Когато се разболее най-често се случва внезапно. Силно са предразположени към стрес и може би това изиграва лоша шега. Чувстват се добре, не усещат никакви симптоми и изведнъж нещо ги поваля.

Организмът на зодия Водолей е предразположен към цистит, проблеми с кръвообращението, различни видове травми на крайниците, дихателни проблеми, разширени вени, малокръвие.

Малини

Хубавото при Водолеите е, че са от зодиите, които могат веднага да сменят своя ритъм и да живеят природосъобразно, да се хранят с подходяща храна, да спрат някои продукти. В това отношение са дисциплинирани. Голяма част от Водолеите се доверяват на алтернативна медицина, на народните рецепти.

Това, което най-много би им помогнало е да намират време да остават сами със себе си – тишина и спокойствие е всичко, което им е нужно. Ако имат възможност да сменят обстановката от време на време – още по-добре.

Здравословно Хранене

Относно храната, Водолеите трябва да се спират най-много на храни богати на калций, магнезий. Да похапват много моркови, картофи, брюкселско зеле, керевиз. Ръженото брашно е препоръчително, както и кафявият ориз.

Освен това растителните мазнини като сусамово, тиквено или соево олио, както и сусамов тахан са силно препоръчителни за Водолеите.

От плодовете да наблягат на киви, малини, боровинки, праскови, кайсии, френско грозде. Могат без притеснение да ядат и бобови храни. От ядките се препоръчват орехи, а от подправките най-подходяща е чубрицата. Освен това е хубаво Водолеите да пият големи количества течности.

Тъй като представителите на тази зодия са любители на всякакви пакетирани храни, както и на аламинутите, трябва да положат усилие и да ги ограничат, особено ако искат да са здрави. Засищането на глада с вафла и пакетче солети, не е решение. От месата най-подходящо за зодията е пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest