ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Еко бижутата - естествено красиви

Еко бижутата - естествено красиви

Бижута от Естествени продукти
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Много актуални и безспорно красиви са еко бижутата. Напоследък те придобиха особена популярност. Всъщност много талантливи дизайнери, художници подготвят такива бижута у нас и по света.

Те изглеждат по-различно от традиционните бижута, на които сме свикнали, но това не ги прави по-малко изискани и очарователни. Има такива подходящи за всеки ден и такива за по-специални случаи.

Макар, че не съдържат диаманти, злато или сребро, еко бижутата също могат да блестят по един очарователен начин. Първото, което ги прави много красиви и забележителни са уникалните форми, в които са изработени.

Еко Бижута

Освен това еко украшенията са направени ръчно и за всеки детайл творецът се е погрижил специално и е вложил частица от себе си. Не на последно място те са изработени преди всичко с мисъл за природата.

Всъщност може би преди да започнете да носите подобни бижута, е добре да сте запознати с това, от какви материали се правят. Логично всички подобни бижута се произвеждат само от естествени материали – такива, които са успели да вдъхновят създателите си. Поглеждайки ги на пръв поглед при повечето от тях изобщо не може да се предположи от какво е изработено бижуто.

Много харесвани и актуални са бижутата от рециклирана гума. Kathleen Nowak Tucci е дизайнер, който създава подобни бижута. Нейните еко аксесоари изглеждат прекрасно – някои от тях са нежни, а други са украшения с доза екстравагантност. Повечето неща, които създава са с едри детайли.

Дървени накити

Други дизайнери залагат на хартия. Нека не ви звучи лесно и не особено ефектно, напротив. Толкова красиви и интересни неща могат да се видят – с подобни бижута определено ще направите силно впечатление. Понякога вместо хартията творците използват и картон. Ако сте от дамите, които искат да бъдат център на вниманието, еко бижутата са най-правилният избор за вас.

Ако това ви се струва интересно, представете си тогава какво означава да имаш пръстен от мъх. Това е бижу, за което трябва да се грижите – хубаво е да се полива на всеки 5 седмици. Освен това се прибира на хладно (в хладилник) винаги, когато не е върху ръката ви. Ако се грижите правилно за бижуто, то ще бъде част от вашия стил за поне година.

Други интересни еко украшения се изработват от синтетичен каучук, глина, дърво, растения, капачки от бутилки, рециклирани материали, шперплат, пластмаса и др. Носейки еко бижута не само ще изглеждаме уникално, а и ще покажем отношение към природата.

Освен това не бива да забравяме, че всяко изработено е уникално и второ такова няма и не може да има. А това е едно от водещите неща за една жена, когато си купува нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest