Кавитация - ползи и рискове

AdminAdmin
Администратор
1k1429
Кавитация - ползи и рискове
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Напоследък, една от най-нашумелите процедури за извайване на тяло, е кавитацията. Представлява третиране на проблемните зони с ултразвук, което създава контролирано произвеждане на микро-вакуумни балончета, които разграждат мастните клетки, без да засягат околните структури.

Ползите от това третиране са :

1. Трансформация на разградените мазнини до лесно достъпна течна субстанция, която благодарение на пикочните пътища и лимфата, премахва абсолютно безопасно мазнините и намалява обиколките на тялото с няколко сантиметра.

Кавитация

2. Активира метаболизма в клетките на третираната зона, което предизвиква създаването на нови колагенови влакна, еластин и хиалуронова киселина.

Ултразвуковата кавитация може да се разглежда, като алтернативно лечение на хирургическа липосукция. С ултразвук, може да се избегне анестезията и операционната стая. Тази процедурата е безболезнена и затова може да се извърши в медицински кабинет.

Това не са всичките предимства на кавитацията. Тази техника може да се приложи успешно върху всеки, но за целта е е необходимо да се знае пълната медицинска история на човека, и да се направят нужните изследвания.

При някои хора кавитацията е противопоказна, ако страдат от бъбречна или чернодробна недостатъчност, имат пейсмейкър, бременни са, кърмят или имат хипертриглицеридемия и хиперхолестеролемия.

Ползи от Кавитация

Трябва да се внимава с манипулацията на места, които са в близост до жизненоважни органи, защото съществува риск да бъдат увредени.

Кавитацията не предизвиква сериозни странични ефекти, но съществува вероятност да се проявят следните реакции:

- Локална еритема (зачервяване на кожата);

- Временно появяване на малки пъпчици;

- Усещане за шум в ушите по време на манипулация;

- Затруднено дишане;

- Виене на свят;

Дезориентацията и виенето на свят са симптоми показващи прекалено излагане на ултразвукови честоти.

Разбира се, риск съществува, особено ако се излагате продължително на такива честоти, които могат да причинят сериозни тъканни и неврологични увреждания.

Като цяло, в биологически аспект кавитацията може да причини химични ефетки, като тези при образуване на свободни радикали. Също така, съществува и риск от ерозия на повърхността на клетката.

Използването на кавитация трябва да се ограничи до случаите, в които тя е отполза и не вреди. Затова, е препоръчително да има достатъчен интервал от време между процедурите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest