ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Най-честите грешки при диета

Най-честите грешки при диета

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k494
Чести грешки при диета

На всички ни се е случвало - в определен момент всяка жена казва „Стига! ” на калориите и се подлагала на диета. Но, както обикновено става, или свалените килограми се възвръщат много скоро, или просто лесно се отказваме.

Това е така, защото попадаме в т.нар. калорични капани. За да се справите завинаги с излишните килограми, просто трябва да ги избягвате. Ето кои са те и защо се явяват чести грешки при диета.

Месо – то не е, както много хора мислят, най-калоричното нещо на света. По време на диета консумирането на месо даже е препоръчително, но не какво да е, а пилешко, телешко или риба. Най-добре е да е печено. Освен това високото съдържание на протеини в месото ускоряват метаболизма.

Дегустации – всички сме ги виждали, безплатни храни, предлагани от усмихнати момичета. Но като се замислим какви калорийни бомби са, опитването им е напълно забранено. Отминете предложението с твърдо „Не, благодаря! ”.

Бързите храни – липсата на време налага на много хора да прибягват консумацията на т.нар. Fast foods, които ни дебнат от всеки ъгъл. Но това не значи, че калориите им не могат да бъдат намалени.

Просто, ако си поръчвате вкусен дюнер например, не добавяйте към тестото и месото картофки, или ако отидете в подобно заведение, там задължително ще се предлага салата с добавка от сочно цяло печено пиле например. Не залитайте към пържените храни, а се огледайте за здравословна, съобразена с вашата диета за отслабване храна.

Диети

Проста сметка – някои храни са определяни като „леки” или „без мазнини”. Но това в никакъв случай не гарантира липсата на калории. Отделете минутка и пресметнете количеството им, което трябва да намалите или увеличите.

Зарежете старите разбирания – от малки сме научени да си „изяждаме чинията”, за да получим любим десерт. Е, и вече пораснали, това условие все още се поставя от бабите ни, когато сме им на гости. За да растем здрави обаче, трябва да знаем, че този навик дава отражение върху силата на хранене и е грешка при диета.

А това не винаги е много добре. Излишните калории, които добавяме в чинията си, защото храната ни изглежда добре и мирише вкусно, директно се прибавят към килограмите ни. Решението е просто – спрете, когато усетите, че сте сити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest