ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Пъпките по носа говорят за претоварен панкреас

Пъпките по носа говорят за претоварен панкреас

Пъпките по носа
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Голяма част от здравословните ни проблеми могат да се изпишат по лицата ни. Макар често да не осъзнаваме за какво говорят някакви дребни пъпчици в областта на челото или бузите, оказва се, че това са предупреждения за натоварване на някои вътрешни органи.

Китайската медицина смята, че именно лицето е прозорец към нашето здравословно състояние.

Пъпки

Логично, след като на кожата ни излизат някакви пъпки, проблемът да бъде търсен в определени вътрешни процеси на органите. Не става дума за суетност – тук говорим за проблеми, които е хубаво да решите, преди да се задълбочи проблемът.

Доктор Маошинг Ни е лекар по китайска медицина. Той е и специалист по въпроси свързани с остаряването. Твърди, че отражението ни в огледалото може да ни помогне сами да разгадаем кой орган не е в най-добрата си форма в момента.

Пъпките по носа са често срещано явление, което в ранните сутрешни часове обикновено предизвиква паника и ужас. И всичко това от страна на суетата, но нека да видим каква е причината да излизат пъпки там, на кой орган е нужно да обърнем внимание:

Зеленчуци

- Носът на всеки човек отговаря на елемента Земя. Претоварването на някои от тези три органа – далак, панкреас и стомах, може да доведе до пъпки в областта на носа.

- Ако имате малки прекъснати капиляри по гърбицата на носа или бледо червено петно - или сте подложени на някакъв силен стрес, или сте прекалили с употребата на алкохол.

- Ако имате пъпка на върха на носа или някъде отстрани до него, това говори за вътрешна дисхармония. Появата на пъпка точно на тази част от лицето или някакво наскоро появило се петно, често говорят за проблеми с храносмилането, запек.

- Причинителите могат да бъдат най-различни – спомнете си с какво сте вечеряли предишната вечер и дали не сте прекалили с нещо. Често причинител на пъпките в областта на носа са шоколад и изобщо сладките неща, пържените и мазни храни, тежките меса. Ограничете ги и пийте повече течности - най-добре вода. Яжте повече зеленчуци и пълнозърнести продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ani
ani
25.02.2014 19:39
На мен сега ми се показа една пъпка до носа много е гадна с какво мога да я премахна ?
10
0
нинка гълъбова
нинка гълъбова
15.06.2013 19:43
получих отговора на мой стар проблем. мн. съм ви благодарня.
11
0