ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Трикове за по-пухкави устни

Трикове за по-пухкави устни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Пухкави устни
Козметична чанта-органайзер за пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична чанта-органайзер за пътуване
35.00 лв.
Виж ››

Устните губят обема си с годините. А наличието на тънки устни прави лицето по-малко изразително и дори по-не запомнящо се.

По-пухкавите устни имат обратния ефект. Те дават живот на лицето, правят го по-привлекателно и като цяло привличат вниманието към себе си. Но как точно се постига това.

Много е важно да се знае, че пухкави устни могат да се постигнат и без намесата на пластичната хирургия. Има няколко варианта за това.

Сочни устни

Едно от средствата за уплътняване на устните можете да намерите в кутията с подправки за готвене. То е канелата. Добавете малко от нея към балсама си за устни. Съдържанието на етерични масла в нея ще повишат кръвообращението и ще "подправят" лигавицата на устните. Това е трик, който временно ги прави по-пухкави.

За по-трайни резултати можете да опитате определени упражнения за устни. Те обаче трябва да се изпълняват редовно и систематично. Ежедневно отделяйте по 15-20 мин за тях и ще забележите резултата. Ето какви са те:

1. Представете си, че сте на рожден ден и трябва да духнете голямо количество запалени свещички. Поемете повече въздух и ги духнете с максимална сила. Направете това упражнение не по-малко от 10 пъти.

Гримиране

2. Леко притворете устни и ги протегнете напред. Започнете, доколкото това е възможно максимално да ги отваряте, произнасяйки буквата "О". Т.е. отваряйте, свивайте - отваряйте, свивайте, около 15 пъти. Отпуснете устните, починете си няколко секунди, и отново повторете упражнението още 1-2 пъти.

3. Вдишайте дълбоко и надуйте бузи. Започнете бавно да изпускате въздух, сякаш произнасяйки буквата "П". Правете това постепенно, със скокове - п...п...п... Повторете 5-7 пъти.

4. Свийте устните и без да ги отпускате, широко ги разтегнете в усмивка. Задръжте ги в това състояние няколко секунди, след това изтеглете напред. 15-20 пъти.

5. Изтеглете устните леко напред и започнете да рисувате с тях кръгове. Най-напред правете кръговете от дясната страна (не по-малко от 100 кръга), а след това същото количество кръгове от лявата стра. Същото упражнение се препоръчва да се прави ежедневно, сутрин и вечер, и ефекта на пухкавите устни няма да остави да чакате дълго.

Упражнения за устни

6. Сложете показалците си на двете устни, точно над горната устна, а двата палеца на долната устна Започнете с леки и натискащи движения да ги теглите напред, отделяйки ги от зъбите. Не е нужно силно да ги натискате или издърпвате – правете го леко и нежно, около 100 пъти.

Друг трик за по-пухкави устни е гримът. Вземете безцветен, блестящ балсам за устни и го нанесете точно над V-образната извивка на горните устни. Натрупването на светлина в тази зона създава илюзията за по-големи устни.

Върху него се нанася хидратиращо червило. Овлажняващи съставки, като хиалуронова киселина, правят устните по-пухкави. Червилото трябва да е с блестяща текстура, тъй като матовите не отразяват светлината. Завършека се постига, като се мацне от блестящия балсам в центъра на долните устни.

А правилото е следното - първо поставяте сенките и ружа, след това червилото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest