Ezine.bg»Статии»За Дома»Декорация със свещи на дома

Декорация със свещи на дома

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k250
Украса със свещници

Свещите внасят романтичен акцент в интериора на всеки дом. Няколко елегантни свещника биха създали неповторимо уютна атмосфера. Свещите с нежен аромат пък със сигурност биха настроили всеки на романтична вълна.

Свещите, от друга страна, са идеален подарък за близки приятели и познати.

За каквото и да са ви нужни свещите, най-добре е те да са свежи, с интересен, дори необичаен дизайн. В наши дни магазините са отрупани с такива.

Домът си можете да направите по-уютен и с ръчно направени декорации със свещи. Ето няколко свежи идеи.

Свещници с гривни

Поставете свещите, които сте избрали, върху поставки на столче, в стъклени контейнери. Около тях поставете множество гривни. Не се притеснявайте да експериментирате с цветови варианти и разнородни комбинации.

Свещи

Свещи и бижута

За да раздвижите обстановката и да придадете нов блясък на старите си свещници, то добавете им бижута. Закрепете брошка към външната страна на свещника или увийте гривна около него. По този начин той ще изглежда като чисто нов, а и ще е закачлива украса за спалнята или хола.

Свещи с ваденки

Друга идея за разчупване на стария свещник, е да залепите ваденки върху него. Можете да експериментирате с тях, тъй като има най-различни изображения, като графичното разнообразие ще се превърне в красив акцент за всяка маса.

Свещници с декоративна хартия

Декорации със свещи

Стъклените свещници могат да се украсят и с декоративна хартия. За една свещ изберете два празни стъклени контейнера, с различен размер. Отрежете парче от декоративната хартия с подходящи размери за по големия контейнер и го поставете от вътрешната му страна. След това поставете в него по-малкия съд. Накрая поставете и свещта в малкия контейнер.

Свещ от пчелен восък

Направата на този декоративен аксесоар е възможна и в домашни условия. Поставете в чист и изсушен съд свещ от пчелен восък. Обградете я копчета. Добре е цветовете на свещта и копчетата да съвпадат, за да се получи по-елегантен вид. Може да се комбинират и различни цветове, за да се създадат декорации с весело настроение.

Ароматни свещи

Модерен свещник

За целта се използва метален свещник за малка свещ. Добавете ярки цветове и шарки, като залепвате магнити по външната му страна на свещника.

Свещи с буквички

Можете да залепите отпечатани на хартия букви върху малки свещи. По този начин можете да отправяте послания към останалите обитатели на дома.

Гравирано стъкло

Всеки може да гравира стъклените съдове, стига да следва инструкциите на производителите. Става със специален крем ецване/байцване, а резултатите са вълшебни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest