ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народна медицина при ухапвания от насекоми

Народна медицина при ухапвания от насекоми

Жана Г.Жана Г.
Новак
554262
Ухапване от комар
Ултразвуков уред против насекоми
Препоръчано за теб:
Ултразвуков уред против насекоми
30.00 лв.
Виж ››

На всички е добре познато чувството да се почесваме настървено след поредното ухапване от комар. С помощта на различни народни средства можете да се справите с ухапванията от различни видове насекоми.

След като ви е ухапал комар, сърбежът и подуването могат да бъдат отстранени с помощта на листо от живовляк или от черен бъз.

Чесане

С помощта на листото се натърква ухапаното място. Преди натъркването листото се намачква, за да пусне лечебния си сок. Листото бързо ще помогне за премахването на отока и ще спре сърбежа.

Черен бъз

Много неприятно като усещане, но с много бързо действие е третирането на ухапаното място с винен оцет.

Чесън

В първите секунди щипе много, но след това отокът спада и сърбежът от ухапаното спира.

Содата бикарбонат също помага при ухапване от комари и други насекоми. Една чаена лъжичка сода бикарбонат се разтваря в 1 чаша вода, разбърква се и се третира с този разтвор ухапаното място.

Чесънът от древни времена се използва срещу ухапвания на различни видове насекоми. Той е традиционно народно средство срещу ухапвания от комари, пчели и други насекоми.

Една скилидка чесън се обелва, смачква се и се смесва с малко вода до образуване на каша. С тази лечебна каша се напоява парче плат и се слага върху ухапаното място.

Преди да се направи тази лечебна манипулация, ако ухапването е от пчела, първо трябва да се отстрани жилото й, което е в центъра на подутото място.

Освен с разтвор от сода бикарбонат, ухапванията от насекоми се третират и с компреси от сода.

Към 1 чаена лъжичка сода бикарбонат се добавя съвсем малко вода, за да се получи гъста каша.

От тази каша се оформя нещо като малка питка и се слага върху ухапаното място. Отгоре се обвива с мокър бинт. След три часа содената питка се сменя.

Подуванията от ухапване на комар бързо ще изчезнат, ако се натъркат със ситна сол. Но ухапаното място трябва да се търка внимателно, за да не се увреди кожата.

Разтворът от вода и настърган сапун, който се прави гъст като каша, също помага срещу ухапвания от насекоми.

С тази каша се намазва ухапаното място и съвсем скоро сърбежът престава и отокът спада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest