Прегръдката лекува

Жана Г.Жана Г.
Новак
554262
Прегръдка

Прегръдката не само показва отношенията ни към наши близки, тя е и начин за лечение. Прегръдката има направо чудодейна лечебна сила.

За да се чувствате добре, прегръщайте по-често ваши близки, приятели и дори домашния си любимец. Прегръдката се отразява еднакво добре на този, който я дава, и на този, който я получава.

Усещането за близост на любимо същество намалява физическата болка и подобрява настроението. Прегръдката лекува депресивни състояния.

Прегръщане

За да сте щастливи с любимия човек, прегръщайте се поне четири пъти дневно.

Прегръдките са полезни не само от психологическа гледна точка. Те са перфектно обезболяващо средство. При травми и след операции се препоръчва пациентът да бъде често прегръщан от свои близки хора - това ще намали усещането му за болка.

Правени са експерименти, при които усещанията за болка са намалявали значително само защото човек е получавал прегръдка от любимия си партньор или свой роднина или приятел.

Ползи от прегръдка

Липсата на прегръдки води до състояния на усещане за безпричинно усещане за тревога. При прегръдка нараства нивото на ендорфини в кръвта. Те намаляват болката и предизвикват чувство на еуфория.

Прегръдките усилват имунната система и влияят добре на централната нервна система. Прегръдките подобряват съня и затова се препоръчват при безсъние.

Прегръдките помагат на човек да повиши собствената си самооценка. Те намаляват стреса и действат подмладяващо на целия организъм. Ако искате да се чувствате добре, редовно прегръщайте близките си.

Прегръдките увеличават нивото на окситоцин – хормон, който отговаря за премахването на депресия. Той намалява кръвното налягане и предпазва от сърдечни заболявания.

Прегръдките повишават нивото на хемоглобин, което се отразява добре на целия организъм. Прегръдките ускоряват процеса на оздравяване от различни видове болести.

Установено е, че деца, които не са били прегръщани до седмата си година често, страдат от много по-чести настинки и други заболявания, когато пораснат. За децата е от голямо значение често да бъдат прегръщани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest