ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Парната баня ни прави щастливи

Парната баня ни прави щастливи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k464
Парна баня
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Динамичният свят, в който живеем, е наниз от стрес, умора, липса на време и т.н. За това на пазара започнаха да се предлагат редица продукти, процедури и начини за релакс и почивка.

Едни от най-добрите такива е парната баня, известна от древни времена с мекотата и нежното си въздействие върху тялото и сетивата. Наскоро проведено японско проучване дори твърди, че именно парната баня ни прави щастливи.

Началото си парната баня води от преди хилядо години, когато хората са практикували лечебните си процедури в топли гейзери и минерални извори. Древната философия твърди, че когато душата и тялото са в хармония, те става източник на здраве.

Парна баня

А водата е основен източник на живот, чистещ тялото от токсини. Тя поддържа кожата млада, засилва притока на кислород, подобрява и освежава.

Парната баня е била предпочитана както в Ориента, така и при войнствените народи, почиващи си в нея след сражение.

В съвременен вариант парната баня представлява влажна разновидност на сауната. Тя е помещение, затоплено с помощта на пара. Седалките, най-често изградени от керамика и самото помещение, както и пода, също са предварително затоплени.

В един от краищата на помещението се монтира подвижен душ, чрез който хората могат да се обливат при нужда. А ароматните и благоуханни пари, носещи се от тази баня, са просто запленяващи.

СПА

Като цяло, парната баня представлява форма на термотерапия, осъществявана посредством горещ въздух и висока влажност. Парата има изключително добър ефект върху кръвоснабдяването на кожата, което се засилва от термичното дразнене. След провеждането и кожата изглежда свежа и тонизирана, почистена от мъртвите клетки и мазнини.

Топлината в парната баня пък подпомага релаксирането на мускулите, а чрез повишаване на кръвообращението се подобрява транспорта и елиминирането на остатъчните метаболитни продукти в тях. Има лечебно действие при мускулна [треска], както и при дихателни проблеми. Добра е и при разбиването на досадния и загрозяващ целулит.

Освен всичко изброено, парната баня оставя след себе си чувството на приятно масажирано и витализирано тяло, а освен това повишава и съпротивителните сили на организма.

След обилното обливане с вода се подобрява кръвообращението и се нормализира повишената температура на тялото. То бива заредено от невероятен прилив на енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest