ezine.bg»Статии»За Дома»Уют в дома с подръчни материали

Уют в дома с подръчни материали

Жена Домакиня
Метална скара за печене с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална скара за печене с дървена дръжка
12.00 лв.
Виж ››

Семейният уют предполага топли и чисти отношения между обитателите на дома, но също и поддържане на интериора, подреждане на мебелите по правилния начин, слагане на картини, подбиране и съчетаване на цветове и т.н.

С подръчни материали и малко повече въображение, можете да си обновявате дома всяка пролет. Не са необходими кой знае колко неща или финансови възможности. На първо място ви трябва желание и мотивация.

Ако канапето вече е скучно и ви се иска да промените нещо във вида му, най-лесният вариант е да ушиете възглавнички в различни цветове, които да контрастират или да се допълват с багрите на дивана. Направете ги в различни форми, ако искате пришийте върху тях копчета или ципове, за да станат още по-интересни.

Пердета

Ако искате да си направите интересни вази, необходими са ви стъклени бутилки и цветна хартия. Ако бутилките, които сте подбрали имат по-интересна форма още по-добре – следва да увиете в хартия шишето, като тук може напълно да се доверите на фантазията си. Колкото по-естествено го направите по-добре.

Ако разполагате с хартия от стари букети например, можете да я оползотворите именно за това. Върху хартията слагате панделка, връзвате я, за да бъде красиво и всичко вече си е на мястото.

По този начин може да промените и стари и не толкова красиви вече вази и да направите всички вази с еднакви цветове или ако предпочитате всички те могат да бъдат различни.

Страхотно предложение за ваза е да облепите вазата, която вече не харесвате, с различни копчета. Нужни са ви само много видове копчета и лепило – започвате да лепите, резултатът ще е страхотен, тази вещ ще донесе и много свежест в дома ви.

Ваза

Саксиите с цветя може да освежите като налепите върху тях различни форми, които сте изрязали от цветни хартии или сте нарисували самички с помощта на бои. Свещник можете да си направите от консерва и дървени щипки.

Старата кутия трябва да бъде защипана изцяло от шипки, които можете да си оцветите с маркери в каквито цветове пожелаете. След това просто слагате свещта в средата и свещникът е напълно готов.

Пердетата, които безспорно сте свалили и изпрали тази година, когато сте чистили прозорците започват да ви се струват твърде обикновени сред всички тези цветове в дома ви. Най-лесният вариант да ги обновите е да нашиете с мъниста на няколко места.

Ако имате останали тапети, които обаче няма да лепите по стените, по една или друга причина, можете да ги използвате за различни декорации в дома ви. Например налепете върху подноса или върху малката масичка, защо не и върху някой шкаф. Дори върху скрина, тапетите ще изглеждат много ефектно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest