ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Какво убива красивата кожа

Какво убива красивата кожа

Красива кожа
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

За да имаме чиста и хубава кожа, трябва да я поддържаме. Малко са щастливите жени, които не се грижат особено за лицата си, но те въпреки това изглеждат перфектно. Всички останали трябва да полагаме извънредни грижи за кожата си. Има доста неща, които на практика „убиват” красивата и сияйна кожа и вместо нея се появява повехналата и бледа такава.

1. Неправилните продукти за лице – един от най-големите врагове на чистото лице са кремовете, които не са подходящи за вашия тип кожа. Важно е да определите дали имате мазна, нормална или суха кожа и едва тогава да използвате онези продукти, които са най-удачни за вас. По същия начин стои и въпроса с кремовете, на които има надписи +25, + 40 и т.н. Те са подходящи само за дами, които действително са на тази възраст.

Грим

2. Липсата на пълноценна почивка и сън – почивайте си и не пренебрегвайте пълноценния нощен сън.

3. Излагането на вятър и слънце – кожата на лицето не може да бъде предпазване напълно, но поне можем да опитаме да го сторим с подходящите за целта мазила при топло или при студено време.

Кожа

4. Непочистването на лицето – от изключителна важност за всяка уважаваща себе си жена е да изчиства лицето си вечер преди да си легне. Независимо дали има много или малко грим, това е процедура, която трябва да ви стане навик и която не бива да пренебрегвате.

5. Миенето на лицето с тоалетен сапун - измивайте лицето си само с предвидените за целта козметични препарати.

6. Липсата на вода – дехидратирането на организма има пряка връзка с не добре изглеждащата кожа.

7. Тютюнопушене – едва ли има по-коментирана тема от тази. Нищо учудващо няма – цигарите вредят и на още едно нещо в нас – на кожата ни.

8. Нездравословната храна – опитвайте се да избягвате всякакви полуфабрикати или пакетирани храни. Сега е пролет, спокойно можете да похапвате повече зеленчуци и плодове.

9. Липсата на спорт – ако нямате достатъчно време през седмицата за спорт, поне опитвайте да правите кратка разходка пеша всеки ден.

10. Твърде много стрес – избягвайте го, той пречи на повечето системи в организма ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest