Бразилска епилация

бразилска епилация
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Терминът бразилска епилация е наложен от седем сестри бразилки, които през 1987 г. основават салон в Ню Йорк. Именно те „запознават” света с тази епилация. Разкриват тайната как бразилките изглеждат толкова секси в прилепнал бански – причината е, защото се обезкосмяват изцяло.

Бразилската епилация означава пълно обезкосмяване на интимните части, както и космите от вътрешната част на дупето, в случай, че такива има. Истинската бразилска кола маска оставя следа само по средата на интимните части – малка тънка ивица.

Цялото премахване на космите се нарича Сфинкс. Единият вариант за извършване на бразилска кола маска е да се използва горещ восък, който директно се маже върху местата и се издърпва. Вторият начин е с помощта на готови лентички с восък.

Епилация

Процедурата се извършва от професионалист в козметичен салон. Ефектът трае около месец, но е доста болезнена процедура. В крайна сметка зависи от прага ви на болка, но има жени, които след подобна манипулация, категорично отказват да я повторят.

Много е спорно до колко е добра идея именно това обезкосмяване. Някои специалисти твърдят, че е хиляди пъти по-хигиенично, отколкото да не премахвате космите от интимните си части.

Други са убедени, че частичното окосмяване също е добра идея и дори по-добра от бразилската епилация. Психолози дори изразяват мнение, че тази масова тенденция говори за нещо много повече от просто епилация. Според тях пълното обезкосмяване говори за комплекси, а жените го правят, защото искат да демонстрират невинност, която отдавна нямат.

Бразилска кола мска

Въпреки разноликите мнения, козметиците се радват на широк интерес - в световен мащаб повече от 50 % от жените между 18 и 25 години се обезкосмяват именно по този начин. Наред с всички положителни неща, които могат да се кажат за този вид обезкосмяване, трябва да се споменат и не толкова положителните:

1. Бразилската епилация може да причини много неприятни инфекции, особено ако имате по-чувствителна кожа.

2. Ако сте решили, че това е вашият начин на обезкосмяване, имайте предвид, че трябва да чакате косъмчетата ви да пораснат няколко милиметра, за да „ги хване” кола маската.

3. След първите няколко посещения по интимните ви част ще се появят много подкожни косъмчета.

Най-важното при този вид премахване на космите е да намерите достатъчно квалифициран и добър специалист, който ще извърши процедурата правилно. Не правете тази епилация, непосредствено преди или по времена месечния си цикъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
gabeta
gabeta
10.11.2013 08:31
Здравейте, ето и едно предложение и от мен - преди близо 10 години премахнах това окосмяване благодарение на фотоепилация. Оттогава до днес излиза тук таме косъмче, което може да се магне с епилатор - изобщо не боли.
Самата фотоепилация са прави с апарат в козметичните студио, преди беше доста скъпа, сега не чак толкова. Прави се поне няколко пъти през известно време, и изобщо не търпиш болките при кола маската (това никога не съм си го причинявала) и не излизат подкожни косъмчета.
В интернет ще намерите много предложения от козметични студиа. Успех!
3
0
силвия
силвия
31.08.2013 11:01
Здравейте,искам да споделя и моето мнение от години или по-точно откакто започнах пубертета и ми излезнаха косъмчета на интимните части ги почиствам точно с този вид кола маска.Мога да твърдя, че това е най-добрият начин а и най-практичния от гледна точка на, това че е много дълготраен ефекта,за мен лично болката вече не я усещам,почти нямам косми а ако излезнат те са много на рядко,а за подкожните косъмчета въобще не е вярно за тези 10 години откакто се обезкосмявам така не съм имала дори едно.Така че дами смело напред :))
0
0
анонимус
анонимус
29.05.2013 20:17
това е арабска, а не бразилска епилация,защото арабките от номадските племена са я практикували по хигиенични причини, постепенно се възприема от мюсулманския свят.
5
0