ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Да се научим да рискуваме

Да се научим да рискуваме

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1540
Поемане на риск
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Някой хора са прекалено чувствителни към риска, докато други го преследват до безразсъдство. Обикновено сме склонни да мислим за първите, като за разумни, а за другите, като за безразсъдни и диви. Истината е, че рискът разкрива целия ни потенциал и ни показва на какво сме способни. За да се издигнем в бизнеса и в живота, е нужно да поемаме рискове.

Лесно е да се каже, но практически се изправяме пред страховете си. За да го направим лесно и на практика, ви предлагаме няколко стратегии, които ще ви помогнат да се научите да рискувате.

Късмет

1.Разберете, че има само два възможни резултата и те не са успеха, и провала. Всеки път, когато поемате риск в преследване на мечтите, ще се случи едно от двете неща: или ще успеете в мисията си, или ще успеете в обучението си. Просто погледнете по-друг начин на риска.

2. Започнете с малко

Най-добрият начин да станете успешни рискови предприемачи, е да започнете от малките предизвикателства. Пробвайте екзотична храна, която досега не сте опитвали, предприемете пътуване или просто започнете да говорите с повече хора. Нека казването на новите неща, да се превърне във ваш навик. Някои неща няма да са особено приятни, но ще бъдете учудени колко много на брой ще ви харесат.

След като сте придобили навика да опитвате нещо ново, вие ще поискате да експирементирате повече.

Преодоляване на страхове

Придържайки се към правилото всеки ден да поемате малки рискове, вие ще станете много по-успешен, заради опита да поемате риск, който ще натрупате.

3. Преодолейте страховете си

За да ги преодолеете, е нужно първо да ги разберете. Ако разнищите причините за страха си, ще разберете, че няма от какво толкова да се притеснявате. Това ще ви даде увереност.

Имайте предвид, че страховете могат да се проявят, като извинение или претекст.

След като разбере, че страхът е този, който ви задържа и не ви позволява да погледнете към нови хоризонти, вие сами ще поискате да се изправите срещу него и да надделеете.

Руска рулетка

4. Рискът не означава хазарт

Не възприемайте риска, като хазарт. Разграничаването им, ще ви помогне да се чувствате по-спокойни, докато обмисляте дали да рискувате или не.

Когато говорим за риск, нямаме предвид насърчаването на необмислени постъпки, като тази, да оставите абсолютно всичките си пари в една несигурна инвестиция. Това вече е хазарт, а не риск. Дори след провал, при поемането на риск, вие лесно ще се възстановите и ще продължите. Помнете това, като основна разлика между риска и хазарта.

Питайте се, кога сте рискували последно и как вие помогнало това. Така ще разберете, че поемането на риск, всъщност не е толкова страшно за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest