ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Вредите, които причиняваме на косата си

Вредите, които причиняваме на косата си

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1501
Увредена коса
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Въпреки че правилата за третиране на косата са изключително прости, има безброй начини да ѝ навредим, без дори да разберем затова.

Ето и вредите, които нанасяме на косата:

1. Използвате стари инструменти

Признайте си, че не винаги чистите четката от космите, останали по нея, след като сте я използвали. Това е добра възможност всякакви микроби да се развият и настанят в косата ви. Добре е веднъж месечно да киснете четките и гребените във вода със сода бикарбоната, за да ги почистите.

Изтощена коса

2. Използвате груб ластик

Третиране на коса

Редовното слагане и махане на груб и стегнат ластик може да счупи и накъса косъма. Най-добрият ластик е този, който е покрит с плат.

3. Третирате косата с много химикали

Сушене на коса

Химическите вещества са вредни за всяка част от тялото, а косата не е изключение. Прекаленото боядисване и третиране с кератин и стилизиращи продукти може да счупи и увреди косата.

Намалете изкуственото третиране на косата до минимум - все пак естествената визия е за предпочитане.

4. Сешоара

Сушите косата си на най-високата степен, а прекалената топлина лишава косата от влагата. Това изсушава кутикула и кара косата да изглежда изпръхнала. Но как да разберем колко е горещо горещото? Проверете температурата върху ръката си, ако ви е комфортно, действайте с косата.

Купете си продукт предпазващ косата от топлина, за допълнителна защита и хидратация.

5. Не ходите често на фризьор

Така стимулирате цъфтенето на краищата. За да го избегнете, трябва да посещавате фризьора си всеки месец или поне веднъж на два месеца.

6.Неправилно разресване

Увреждате косата, като я решете отгоре до долу. Най-добрият начин е да разделите косата на малки пластове и да решете първо краищата, след това постепенно да сресвате косата над краищата и така, докато стигнете до корените.

7. Третирате косата мокра

Мократа коса е по-деликатна и по лесна за накъсване, отколкото сухата. Затова използвайте широк гребен и внимавайте с кърпата за коса.

8. Използвате един и същ шампоан

Когато усетите косата да се променя, трябва да промените и шампоана. Използването на един и същ шампоан дълго време, води до изтощаване на косата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest