Ezine.bg»Статии»За Дома»Да си направим чанта от стари дънки

Да си направим чанта от стари дънки

AdminAdmin
Администратор
1k1440
Дънкова Чанта

Дънковата чанта е чудесен начин да се рециклират старите дънки, за които сте решили, че трябва да изчезнат от гардероба ви. Чантата торба е идеална за тази цел, особено ако сте фен на готик културата. Толкова е лесно да се направи тази чанта и изглежда невероятно, след като е готова, че всеки ще иска да знае от къде я имате.

Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да си ушиете тази чанта:

1. Вземете дънките и ги поставете на масата.

Добре е да ги изгладите, за да станат наистина изпънати и плоски. Направете права линия с креда по предната част на панталона, където започва крачола. Разрежете по линията.

Чанта от Дънки

След като сте изрязали, останалото парче трябва да изглежда, като минижуп. Това ще бъде самата чанта. Не изхвърляйте крачолите на дънките, защото ще потрябват за дръжките и за капака на чантата.

2. Обърнете мини полата, така че лицевата страна да остане отвътре. Зашийте края на торбата, и се уверете, че сте я зашили добре, за да не изпада нищо от вашата чанта.

3. Капак - за него използвайте просто плътна правоъгълна лента. За дължината ѝ, трябва да измерите дължината на талията, към която ще се пришие.

Изрежете лентата предназначена за капак и я зашийте от вътрешната страна на колана. Не е задължително да имате капак на чантата, но пък изглежда по-добре с него и предпазва нещата от изпадане.

Шиене

4. Дръжка - за дръжката използвайте останалата част от крачолите, добре е дръжката да е по-дебела, затова я направете двойна.

След като сте прегънали на половина материала за дръжката и сте минали шев по цялата и дължина, е време да я прикачите към чантата. Зашийте дръжките от двата края на вътрешната част на чантата.

5. Чантата е готова и ако искате, може да я декорирате с копчета, капси, лентички, значки и с каквото още се сетите.

По-добре е да ушиете чантата на шевна машина, за по-добра стегнатост на шевовете. Ако не разполагате с такава и шиете на ръка, се уверете, че шевовете са здрави. Особено тези, които са на дръжката, тъй като тя носи теглото на чантата ви.

Колкото по-големи са дънките, толкова по-голяма ще е и торбата. Затова, ако ви трябва по-голяма чанта, например за училище, ще се наложи да се снабдите с още един чифт дънки.

Прочетете и за как да отпуснем тесните дънки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest