ezine.bg»Статии»За Дома»Съчетание на цветовете – оранжево

Съчетание на цветовете – оранжево

Жана Г.Жана Г.
Новак
554256
Оранжев Интериор
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 2 торби за пречистване на въздуха с активен въглен
50.00 лв.
Виж ››

Когато съчетавате различните цветове, е добре да знаете кой цвят с кой си отива, за да се получи истинска хармония – както в облеклото, така и в интериорните решения. Оранжевото е един от най-топлите цветове и може да бъде съчетан с много други нюанси на цветовия спектър.

Ако искате да комбинирате контрастни цветове, съчетайте оранжево с червено и розово, както и с ярко жълто и тъмно жълто. Не е добра идея да съчетавате повече от три цвята наведнъж.

Оранжевото се съчетава много добре с нюанса на синьото, който е характерен за морските вълни. В облеклото е много ефектно върху син тоалет да се акцентира с оранжев колан, аксесоар или бижу, както и обратното – оранжевият тоалет да бъде подчертан със сини аксесоари.

Оранжево

Тъмните нюанси на оранжевото изглеждат много добре в съчетание с небесно синьо. Това изглежда много ефектно в интериора, защото създава усещане за лекота и свежест. В облеклото също е много ефектно да съчетаете оранжево с цвета на небесната синева.

Оранжева Рокля

Оранжевото изглежда много добре в съчетание с черно – това се отнася както за облеклото, така и за интериорните решения. Препоръчва се в интериора да се използва черното за акцент, а по-голямата част от цветовия фон да се падне на оранжевото.

При облеклото няма значение – еднакво ефектно изглеждат както черно с малко оранжево, така и оранжево с малък акцент в черен цвят. Много ефектно изглеждат ярко оранжеви тоалети с черни копчета, но те са предимно за любителките на по-екстравагантния начин на обличане.

Оранжевото действа стимулиращо на нервната система, този цвят зарежда с енергия и може да се съчетае добре с кафяво, с бежово и с бяло. В интериора се препоръчва да използвате оранжево в стая със северно изложение на прозорците.

Съчетанието на оранжево и червено е ефектно, но трябва да се внимава с наситеността на нюансите на цветовете.

Съчетанието на оранжево и зелено може да изглежда ефектно, ако оранжевото е по-наситено, а зеленото е в по-блед нюанс. Но ако и двата цвята са прекалено наситени, може да се получи дразнещ за окото ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest