ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съчетание на цветовете – зелено

Съчетание на цветовете – зелено

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1510
Интериор в Зелено
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактна метална етажерка за обувки - 58см
33.00 лв.
Виж ››

За да изглеждате винаги ефектно, е добре да знаете как се съчетават цветовете в облеклото. Същото важи и за интериора – всеки цвят изпраща сигнали на подсъзнанието ви и затова реагирате по различен начин, когато сте в различно оцветени пространства.

Зеленият цвят е известен с това, че действа успокояващо на нервната система. Зеленият цвят се съчетава много добре с нюанс лайм и с резедаво, а също така с тъмно синьо и цвета на морските вълни.

Съчетаване на Цветове

Зеленото изглежда много ефектно в съчетание с червено, макар че преди време тази комбинация изглеждаше странно. В облеклото може да експериментирате със зеления цвят, като комбинирате тъмни и светли нюанси от него в обличането си. Светло зеленият тоалет ще изглежда интересно, ако върху него има акцент с малко по-тъмно зелен цвят.

Зелени Дрехи

Зеленото и бялото са много добра комбинация. Това важи както за облеклото, така и за интериора. И двата цвята предизвикват усещане за свежест и чистота и в комбинация оказват силно въздействие. Ваш е изборът дали да съчетаете с бяло тъмно зелени или светло зелени елементи.

С розово зеленият цвят се комбинира много добре, но най-вече в светлите си нюанси. Препоръчва се горната част на тоалета да е розова, а долната – в зелено, но много красиво изглежда и розов тоалет, декориран със светлозелени орнаменти.

Светло зелените нюанси изглеждат добре в комбинация с наситено лилаво. В интериора такова съчетание изглежда стилно – точно както и в облеклото. Зелено и кафяво е малко рискова комбинация, но ако се използват много светли нюанси на кафявото и се комбинират с тревно зелено, ще се получи добро съчетание.

Зеленото се комбинира добре със сивото, а също така и с оранжевия цвят. Светлите и тъмните нюанси на зеления цвят се съчетават много добре с наситените нюанси на оранжевото и зареждат с оптимизъм. В интериора се получава много добра комбинация от зелено и златисто-жълто.

Светлите нюанси на зеленото изглеждат много добре в комбинация с черно, както и с жълто. Зеленото не стои много добре в съчетание с охра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
515
414
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н
Н
20.10.2013 10:42
Обожавам зеления цвят.Действително успокоява.Имаш усещане за свежест и хармония.Лекува стреса и те зарежда с позитивизъм.Не знам дали като аксесоар или дреха ще има такъв успех,отколкото в интериора,където зеленото предизвиква усещане,че си сред природата.
4
0