ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Как да намалим ускорения пулс?

Как да намалим ускорения пулс?

НевенаНевена
Новак
2718
Сърдечен пулс
Пулсов оксиметър - син
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър - син
60.00 лв.
Виж ››

Хората, които имат сърдечен ритъм над 70 удара в минута, докато си почиват са със 78% по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с останалите хора. Ако сърцето бие прекалено бързо, когато сте отпуснати, това е сигнал, че сте в лошо физическо състояние или сте стресирани.

За да не си причинявате здравословни проблеми, е добре да забавяте пулса си. В тази статия ще ви покажем точно как.

1. Легнете удобно на дивана или леглото, ако нито едно от тях не е налично, заемете релаксираща поза.

Сърдечни проблеми

2. Концентрирайте се върху приятни образи, като природни картини, лица или хубави сънища.

3. Научете се да медитирате. Съсредотошете се въху ударите на сърцето си и се опитайте да забавите честотата им посредством концентрация.

4. Дишайте бавно.

Ще ви помогнат техники за коремно дишане. Седнете удобно, поставете ръката си точно под гръдния си кош и вдишвайте през носа, позволявайки на корема си да премести ръката ви. След това издишайте през присвити устни, избутвайки въздуха от корема с помощта на ръката. Повторете колкото е нужно.

Другият начин е да дишате през ноздрата си, като вдишвате през лявата ноздра, докато сте запушили дясната си с палеца. Бройте до 4.

Затворете и двете си ноздри и бройте до 16. Издишайте от дясната си ноздра, докато броите до 8. След това вдишайте от дясната си ноздра, броейки до 4. Задръжте за 16 и издишайте през лявата ноздра за 8 броя.

5. Отидете на масаж. Масажът може да намали сърдечната честота с около 8 удара в минута.

Дишане

Променете начина си на живот:

1. Правете енергични упражнения. Спортуването подобрява ефектността на сърцето с 10 пъти.

2. Спете достатъчно. Важно е да имате спокоен сън, защото нарушенията на съня могат да ускорят сърцебиенето с 13 удара в минута.

3. Пишкайте по-често. Доказано е, че хората, които чакат да се напълни пикочният им мехур, увеличават сърдечния си ритъм с 9 удара в минута.

4. Пийте рибено масло. Доказано е, че в рамките на две седмици ежедневеният му прием може да намали пулса с 6 удара в минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Звиран
Звиран
25.02.2016 18:10
Аз бих казал-спрете да пиете.
6
4
Алекс
Алекс
06.01.2014 14:07
Жалко, много жалко, да няма кой да ти даде лесно изпълнимо средство за сваляне на ускорения пулс. Само общи приказки, а медитацията не е за всеки. Иначе казано, тя е трудно постижима.
12
3
rfs
rfs
11.08.2013 01:36
Бе ти чуваш ли се да изключва концентрация, медитацията Е най-висшата концентрация, която човешко същество изобщо може да постигне. Аман от хора, които говорят за неща, които явно никога не са изпитвали.
12
10
лупи
лупи
30.07.2013 08:59
Медитацията изключва концентрация. За другите неща съм съгласен.
9
9