ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Първа помощ при децата с дислексия

Първа помощ при децата с дислексия

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1518
Деца с дислексия
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Когато детето е диагностицирано с дислексия, то има право да получи специални грижи в училище. Може да има допълнително обучение по четене или упражнения по правопис. Не само в училище могат да помогнат на детето, а и в къщи. Има няколко начина, с които родителите могат да помогнат на детето си.

1.Обяснете дислексията

По-добре е да обясните на детето си какво не е наред, отколкото да го оставите да разбере само, какво е дислексия. Необходимо е да се информирате добре преди да разкриете ситуацията на детето си.

2. Намерете силните страни

Училище

Обикновено децата прекарват много време в това да се научат да четат и пишат. Ако детето има затруднения с научаването, то времето, отделено за това, може да се превърне в осуетяване и борба. Много е важно да намерите подход за детето с дислексия, да стигне до успех. Трябва да бъдете внимателни, защото за детето вие сте като барометър, определящ стойността му. Затова намерете силните му страни и ги похвалете.

3. Направете четенето интересно

Дислексия

Децата с дислексия може да не харесват да четат, затова трябва да направите този процес за тях интересен. Открийте интересите на детето и му предоставете текст с тях, за да го накарате да чете.

4. Модел за подражание

четене с дислексия

Намерете известен човек с дислексия, който ще се хареса на детето ви. По този начин ще изградите увереността и самочувствието му. Примери за такива хора са Алберт Айнщайн, Джеки Чан, Орландо Блум, Салма Хайек, Патрик Демпси, Упи Голдбърг.

5. Включете технологиите

Използвайте компютъра за тази цел, който ще чете пощата на глас например, което е помощ за децата с дислексия. Разбира се, това не означава, че трябва да спрете с упражненията вкъщи.

6. Специалисти

Ако не можете да си позволите да изпратите детето си в училище за деца с дислексия, намерете някой местен специалист, който да помогне на детето със специализираните методи за това.

Не забравяйте, че поддържането на самочувствие е много важно за тези деца. Ако трябва учете с детето си уроците, които му предстоят да вземе, за да не се чувства изостанало сред останалите. Разговаряйте с учителите, какви за подходящи начини за обучение съобразени с проблемите на детето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest