Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да разбера каква прическа ще ми отива

Как да разбера каква прическа ще ми отива

AdminAdmin
Администратор
1k1441
Прически

Формата на лицето е основното, което има значение при избора на нова прическа. За да разберете каква прическа ще ви отива, трябва да прецените правилно формата на лицето си.

Ако лицето ви е овално, леко стеснено в областта на скулите, ще ви отива всяка прическа. Типът на лицето ви позволява различни видове прически – с къса, дълга и средна коса, с бретон или без. Повечето известни модели имат овални лица, благодарение на което изглеждат добре с всяка прическа.

Къса коса

Ако лицето ви е правоъгълно и разстоянието между слепоочията е равно на разстоянието между скулите, а брадичката ви е тясна и челото ви – високо, за вас са подходящи прически със средна дължина. Карето е перфектно за вашето лице, тъй като обемът от коса отстрани ще запълни недостатъчната му широчина.

Избягвайте пуснати дълги кичури покрай лицето си – това ще го удължи още повече. Най-добрият вариант за вас са прически до раменете, като кичурите трябва да са с голям обем, за да изглежда лицето ви хармонично.

Квадратно лице

Ако лицето ви е кръгло, с кръгла брадичка и с най-широко разстояние между скулите на нивото на ушите, за вас са подходящи високи прически с голям обем – така лицето ви ще изглежда по-издължено. Ще ви отиват и прически с права коса, но дължината на косата трябва да е под брадичката.

Квадратното лице се характеризира с паралелни прави линии от слепоочията до брадичката. Високите прически не се препоръчват, тъй като това ще добави още повече симетрия към формата на лицето.

Куса прическа

Късите, но не прекалено, прически с бретон, които покриват с обема си областта около ушите, са подходящи. Подходящи са и удължени прически с масури около лицето. Избягвайте прически с права дълга коса, както и подстрижки над височината на брадичката.

Ако лицето ви е с триъгълна форма, то е с най-голяма широчина на нивото на веждите и по-нависоко, като се стеснява към долната си част.

Високите прически не се препоръчват, затова трябва косата да е с дължина до брадичката, за да се уравновеси долната челюст с меки къдрици. По-дългата коса също се препоръчва. Късите обемни прически не са за вас.

Лице тип диамант – съвсем леко стеснено около челото, след това разширяващо се в скулите и отново стесняващо се плавно към брадичката, е подходящо за всеки тип прическа. Широките скули могат да се уравновесят с по-пищни прически с голям обем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest