ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Черен чай за кестенява коса

Черен чай за кестенява коса

Кестенява коса
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Препоръчано за теб:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
Виж ››

Ако искате да поддържате косата си и тя да изглежда винаги добре – лъскава и здрава, има няколко неща, които не бива да правите, за да не я увреждате. Знаете, че постоянното третиране с маша, преса или сешоар вреди много, така че е хубаво да го преустановите. Освен това трябва да подбирате подходящи продукти за коса – както шампоана, така и балсама.

Едно от нещата, които също много увреждат косъма е боята за коса. Идва един момент, когато белите коси стават почти колкото останалите и всяка дама би искала да ги прикрие. Ние ви предлагаме да го направите с помощта на натурални багрила. Чрез билките промяната няма да стане толкова бързо, както при останалите бои, но със сигурност няма да навредите на косата си.

Чай от лайка

За да поддържате русия си цвят:

Черен чай

- Предлагаме да използвате лайка. Нужни са ви 2 ч.л от билката, които ще залеете с 1 ч.ч гореща вода, след което оставяте сместа по този начин да постои половин час. Когато времето мине, прецедете отварата и изплакнете косата си с нея. Оставете я да стои 15 минути, след което измивате.

Дюли

За изсветляване на косата:

- Използвайте лайка в комбинация с коприва. Необходими са ви по 1 с.л от двете билки. Заливате ги с литър вода. Косата трябва да се изплакне с тази отвара и да се завие с кърпа. Стоите така 20 – 30 минути и изплаквате с вода.

За кестенява коса:

- В този случай най-добре да използвате черен чай. Трябват ви 1 ч.ч. силен черен чай и същото количество чай от салвия. Смесвате двете отвари, след което заливате косата си и я оставяте да изсъхне. Хубаво е да правите процедурата на всеки две седмици.

- Можете и да изплаквате косата си с черен чай, но го правете през едно миене.

- Следващ вариант за кестенявата коса и черния чай е следният – трябва ви 1 ч.л от чая, която запарвате с ¼ ч.ч вода и оставяте да престои половин час. След това прецеждате и смесвате със същото количество инстантно кафе. Нанасяте сместа по дължина на косата, след което разресвате. След 40 минути изплаквате. По този начин ще успеете да оцветите сивите си коси в кафяв цвят.

За червена коса:

- Необходими са ви листа от дюля – около 2 шепи. Варите ги докато се получи наситен цвят. Оставете отварата да престои 20 минути, след което прецеждате и изплаквате косата си.

За черна коса:

- Нужни са ви по 300 г черни маслини (смлени), зелени орехи, карамфилчета 10 бр. Всичко това се сварява във вода около 3 литра. Наблюдавате отварата, защото когато стане на половина, трябва да я свалите от котлона.

Ако желаете може да добавите и черна билкова къна. Всичко това разнасяте по косата внимателно и завивате с найлон и кърпа. Стоите така няколко часа, след което измивате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest