ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Банани и стафиди преди фитнес горят мазнини

Банани и стафиди преди фитнес горят мазнини

храни преди тренировка
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

От Американската асоциация на диетолозите дадоха съвет на любителите на фитнеса. Диетолозите разкриха по какъв начин могат да се постигнат най-добри резултати.

Специалистите опровергават всеобщото мнение, че преди и след тренировка не бива да се храним. Твърдят, че има продукти, които помагат за изгарянето на мазнини по време на тренировката, освен това стимулират работата на организма.

Банани

Според изследването на първо място от тези храни са бананите. Те спомагат за увеличаването на енергийните нива в организма, освен това ускорявали обмяната на веществата.

Учените твърдят, че този плод осигурява постоянен поток от енергия, понеже в себе си съдържа много калий и въглехидрати. Освен това в бананите се съдържа голямо количество фибри, фолиева киселина, витамините С, А, В6.

Следващата силно препоръчвана храна от диетолозите, провели изследването, са стафидите. Хубаво било да похапваме от тях преди тренировка, тъй като предотвратявали загубата на течности, понеже съдържат високи нива на калий.

Фитнес

Освен това са изключително богати на естествени захари, които по време на тренировката ни във фитнес залата ще ни дават допълнителна сила на тялото.

Стафидите могат да ни помогнат и при състояния като запек, анемия, ацидоза, полезни са също за очите и за зъбите, както и за сърцето.

Ако пък имате мускулни болки, можете да решите проблема си само с една чаша сок от нар. Предишни проучвания показват, че съединенията, които се съдържат в сока то този плод, бързо помагат за облекчение на мускулното неразположение.

Само в една чашка сок от нар се съдържат около 40 % от необходимата дневна доза витамин С, което пък го прави особено полезен при висока температура.

Освен това нарът е препоръчван и при различни заболявания на храносмилателната система, не на последно място - има тонизиращо и укрепващо действие.

В сокът от нар се съдържат магнезий, натрий, фосфор, калций, калий. Освен всички полезни съставки, които има сокът от нар много добре утолява жаждата и има приятен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest