ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Семейните скандали съкращават живота

Семейните скандали съкращават живота

Семеен Скандал
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
52.31 лв.
Виж ››

Причините за спорове у дома са безкрайни – от на пръв поглед невинното дистанционно, до липсата на пари, проблеми с родителите и т.н. Всяка семейна двойка има своите спадове в отношенията, когато проблемите стават дори повече от хубавите моменти.

Скандалите в семейството не са някакво изключение, дори са доста често срещани. Понякога заради нещо не толкова важно се достига до друг проблем и ситуацията се усложнява, а разстоянието между двамата се увеличава все повече.

Но освен душевните терзания, които подобни семейни скандали безспорно причиняват, ново проучване твърди, че те пречат много и на здравето ни.

Скандал

Изследването е правено в продължение на 20 години и според резултатите от него колкото по-малко скандали с любимите, толкова по-дълъг живот. Семейните двойки, които не се карат с половинките си живеели доста по-дълго от останалите.

Изследването е доказало още, че основният проблем при семействата и най-често срещаната причина за скандали са парите.

Семейни Проблеми

Дори проф. Янг от университета в Юта смята, че тържественото обещание да бъдат заедно и в болест и в здраве, е с пряко обвързано точно с това дали влюбените ще се разбират или не.

Изследването се е провело с помощта на 1700 двойки, които са семейни поне от 20 години. След като направили анализ на качеството и начина им на живот, учените установили, че повечето караници и скандали носят повече здравословни проблеми. С други думи – щастливият брак е път към дълголетието.

Щастливите двойки също прекарват доста повече време заедно и са по-склонни да се хранят със здравословна храна, дори да я готвят заедно.

Изследването твърди, че около половината съпрузи с проблеми в брачните отношения хапват нещо „на крак” след края на работния ден. Причината била в това, че не очаквали любящата им съпруга да им е приготвила топла вечеря.

Напрежението с партньора ни тласка и към алкохола и тютюнопушенето. Стресът пък много пречи на пълноценният и добър сън. Ако обаче двойката е хармонична и в добри отношения, често ходи на разходки в планината или някъде другаде и по този начин допълнително укрепва здравето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest