Ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Подходящи цветове за трапезария

Подходящи цветове за трапезария

Цвят за трапезария

Важно е при подбирането на мебелите, цветовете, дори при малките детайли от стаята да мислите за цялостния интериор. С други думи - да не купувате нещата "всяко за себе си", тъй като може да съберете твърде много вещи, неподходящи за една и съща стая.

Трапезарията е мястото, където се храним и по правило това се случва заедно с останалата част от семейството. Това означава, че трябва да изберем цветове, които ни предразполагат за разговори, за топли взаимоотношения, повдигат апетита.

Кухня в червено

Ако изберете червения цвят да присъства в помещението, това ще предизвиква настроение. Идеята на червеното е да бъде елемент, а не основен цвят, тъй като е доста агресивен и може да бъде натоварващ за съзнанието и очите.

Този цвят стимулира разговорите и събира хората – подходящ е за трапезария. Изключително стилно биха изглеждали столове с червена тапицерия и тъмно дърво.

Жълтите багри също са подходящи за стая като трапезарията. Ще повдига настроението, както и енергията в помещението – жълтото като цяло е възприемано като цвят, който влияе положително на атмосферата. Той е подходящ само в случай, че трапезарията е малка, ако помещението е голямо, не се спирайте на жълто.

Трапезария

Успокояващото зелено е подходящо за всяка стая в дома ви, включително и за трапезарията. Той създава чувства на удовлетвореност и има релаксиращ ефект. Можете да го комбинирате с друг цвят, за да бъде достатъчно цветна и приветлива трапезарията.

Не залагайте на оранжевите елементи в трапезарията си – предизвиква вълнение и ентусиазъм. Ако имате някакъв ярък цвят в трапезарията, това ще продаде много модерен вид на помещението.

Можете да съчетаете, който и да е цвят с черно – ще изглежда изключително стилно, особено ако сте подбрали другият цвят да бъде червен или жълт. Черното може да само елемент, но ще раздвижи приятно обстановката.

Подът може да бъде тъмен, стига в самата стая да преобладават по-светлите багри. Целта е помещението със своя вид да ви подтиква да влезете, а не да ви изморява или отегчава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest