ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Тайните сили на женските сълзи

Тайните сили на женските сълзи

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k156
Женски сълзи

Ние жените сме щастливки. Докато при мъжете сълзите са болен въпрос и знак за обтегнати отношения, ние имаме предимството да плачем на воля.

Сълзите са начин да се оголи човешката душа, затова често се опитваме да ги скрием. Плачът не вреди и не трябва да се срамуваме от него, защото появата му е естествена.

Всяка жена се е изправяла пред ситуация, в която е трябвало да покаже сила и да контролира сълзите си, но плачът не показва липса на сила. Той може да ви помогне да се отпуснете и да премахнете стреса, а понякога може да се появи и като необходима почивка и защитна реакция.

Сълзите са хитър начин за манипулация на мъжете - при вида на плачеща дама, мъжът е в състояние да прощава по-бързо и лесно.

Плач

Изкуството да се предизвикват сълзи е голям талант. Дори някои от най-успелите актриси не са в състояние да го направят. За това се иска специална чувствителност и силната способност да се самосъжаляваш. Друг трик е да си спомниш нещо трогателно и сърцераздирателно.

Друг е въпросът дали искате любимият мъж да се чувства виновен? На много жени им харесват ситуациите, в които представят мъжа до себе си като злодей, а себе си като жертва, но не всеки мъж ще се съгласи с подобно разпределение на ролите или не би издържал дълго в подобна връзка.

За да не се засяга душевното равновесие, специалистите съветват да се плаче внимателно т.е. понякога с прекалените драми, можем да навредим единствено на себе си.

Препоръчва се да не търкате учестено очите си, за да мине по-бързо зачервяването. По добре е да оставите сълзите си да текат свободно, като героините от мелодрамите.

Ако имате спирала, отворете по-широко очите си, за да запазите грима си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest