ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да обичаме себе си, за да ни обичат и другите

Как да обичаме себе си, за да ни обичат и другите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k155
Щастие

Много хора се мразят, защото не намират човек, който да ги обича. Това е ненормално и болезнено състояние. Тези хора не вярват в любовта и са се отказали от нея. Това е лъжа, с която влияят негативно на своето щастие. Любовта има силата да прави човек нещастен, но има силата и да го обогатява.

Невъзможно е да бъдеш обичан и да обичаш друг човек, ако не обичаш себе си. Затова намирането на любовта започва с процеса опознаване на собствената личност – осъзнавайки качествата и недостатъците си.

Преди да откриете партньор, който да обичате, се фокусирайте върху себе си. Докато тази любов не се отвори, никога няма да срещнем любовта и да обичаме истински.

Това, което ще ви накара да се почувствате интегрирани и допълнени, е любовта, която изпитвате към себе си. Само тогава ще срещнете любовта в лицето на друг човек, който няма да ви допълва, а ще ви обогатява.

Самота

Погрешно е да се смята, че друг човек може да запълни някаква липса във вас – това е прекалено отговорна задача и бреме за другия човек.

Има моменти, когато интуитивно се усеща дали с един човек може да се създаде семейство. Но в повечето случаи дълго премисляме преди да вземем подобно решение.

Едно семейство може да се създаде, само когато сте убедени, че искате един човек с неговия характер, навици и начин на живот. Трябва да запомните, че всяка връзка се променя и е нормално дори най-силната любов да се превърне в навик.

В семейството е необходимо да се въведе енергията на любовта. Съпругът и съпругата изграждат поле, където са равнопоставени – няма доминиращи и потиснати. Редът и защитата, която създадете в дома си, рефлектират върху децата.

Любов

За да изградите едно семейство, трябва да разбирате себе си, да знаете как да сътрудничите на срещуположната страна.

Не се опитвайте да се „залепите“ за любимите хора. Когато близките ви станат твърде зависими от вас, за тях става невъзможно да оцелеят без вашата подкрепа. Липсата на бариери в едни отношения откъсва от живота една личност и тя никога не изпитва пълно щастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest