ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Козметика с растителни стволови клетки

Козметика с растителни стволови клетки

Растителни стволови клетки
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

В стволовите клетки на растението се съдържа цялото му ДНК – тоест тези клетки могат да се преобразуват във всеки друг вид клетка и да помогнат за регенерирането на растението. Това ги прави перфектни за козметични нужди.

Научни открития доказват, че растителните стволови клетки имат изключително благотворно влияние върху активността на стволовите клетки на кожата на човек. Могат да защитават кожата от външните фактори, които ѝ вредят и да стимулират развитието на собствените ѝ стволови клетки.

Козметика със стволови клетки

За стягане на кожата, възстановяване на нейната еластичност и тонизиране се използват най-вече екстракти от еделвайс, ябълка, морски копър и гардения.

- Гардения – помага за стягането и оформянето на контура, освен това подобрява хидратацията. Използвана е в китайската медицина за премахване на отоци, възпаления, както и против главоболие.

- Морски копър – използва се в козметичните продукти за по-бързото обновяване на кожата и за освежаването ѝ.

Ползи от ябълките

- Еделвайс – защитава от UV-лъчите, редуцира бръчки.

- Ябълка – ябълковите клетки имат по-дълъг живот и е доказано, че техните стволови клетки всъщност работят точно както кожните. Във вътрешността на клетките на този плод има съставки, които поддържат човешките стволови клетки и опазват кожата от остаряване.

Ябълките от сорта Uttwiler Spätlauber са култивирани за първи път през 18 век. Плодовете на дървото били доста горчиви, но пък се славели с това, че оставали свежи и гладки с месеци, за разлика от своите братовчеди, които доста бързо се сбръчкват.

Козметика с грозде

По-късно учените от швейцарска биохимична лаборатория са направили много изследвания на този вид ябълки. От резултатите става ясно, че дългият живот на плода се крие в устойчивите на външни действия стволови клетки.

Вече вложени в козметични продукти, тези стволови клетки защитават кожата от действието на слънцето, удължават живота на епителните стволови клетки, имат подмладяващ ефект.

Американското списание Vogue определя сорта Uttwiler Spätlauber като супер ябълки. От списанието дори твърдят, че това ще бъде нов извор на младостта и се оказват прави. Мишел Обама е привърженик на козметичните продукти със стволови клетки от ябълка.

Gamay Teinturier Fréaux е екстракт от бургундско грозде, произлиза от областта Бордо, Франция. Съдържа мощни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в кожата - наричат се антоцианини. И на българския пазар вече има козметични продукти, които съдържат растителни стволови клетки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest