ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Алкохолът при ниско кръвно

Алкохолът при ниско кръвно

Жана Г.Жана Г.
Новак
554273
Ниско кръвно алкохол

Алкохолът оказва специфично въздействие върху отделните системи на организма. Алкохолните напитки съдържат спирт и различни други вещества, които съвместно действат върху тялото.

В малки количества алкохолните напитки с високо съдържание на спирт действат разширяващо на кръвоносните съдове, с което могат временно да намалят кръвното налягане.

Те се препоръчват на хипертоници в умерени количества, но също така могат да предизвикат сърцебиене, което води до покачване на налягането.

Алкохол

Ако човек страда от ниско кръвно, консумацията на алкохол може да предизвика световъртеж и гадене заради допълнителното спадане на стойностите на кръвното.

Изпитият алкохол циркулира в организма около 5 до 7 часа, като пулсът може да се увеличи до 100 удара в минута. Редовното прекаляване с алкохол може да доведе до хипертония.

Това не означава, че ако имате ниско кръвно, ще можете да го нормализирате с помощта на редовна консумация на алкохол. При по-солидни количества твърд алкохол – повече от едно малко, кръвното налягане се повишава, така че може да се стигне до рязко повишаване на кръвното налягане.

Това не е препоръчително за хора, които страдат от ниско кръвно налягане, тъй като рязката смяна на кръвното може да предизвика усложнения, изискващи намесата на специалист.

Кръвно налягане

Алкохолните напитки съдържат биологично активни вещества освен спирта, които могат да повишат кръвното налягане. Но не се знае как ще реагира организмът на човек с ниско кръвно налягане, когато то рязко се повиши - при всеки покачването на кръвното вследствие на алкохол се проявява по различен начин.

Смята се, че при ниско кръвно е полезно да се пие червено вино, което да нормализира кръвното налягане. Червеното вино съдържа химични съединения, които намаляват холестерола в кръвта и предотвратяват свиването на кръвоносните съдове.

Препоръчва се пиенето на не повече от 1-2 чаши червено вино на ден при ниско кръвно. При по-големи дози червеното вино може да доведе до рязко покачване на кръвното и да предизвика неприятни реакции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кукумей
Кукумей
30.08.2013 22:52
Аз цял живот съм бил в заблуждение,щото вместо да пия по две чаши вино,аз употреблявах по литър и канче.
5
3