ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Идеи за градината

Идеи за градината

Жана Г.Жана Г.
Новак
554249
Градина
Регулируем органайзер за окачване
Практичен аксесоар за вашия дом:
Регулируем органайзер за окачване
13.50 лв.
Виж ››

Градината ви може да стане още по-красива, ако я разнообразите с помощта на някои идеи. Така ще се радвате на пейзаж, който ще ви зарежда всяка сутрин с добро настроение.

Една от идеите, които ще превърнат градината ви в още по-красиво място, е да направите сами алпинеум в нея. Необходима ви е малко земя, няколко по-едри камъка и допълнителни растения, които да засадите в него.

Направете хълмче от пръстта, разположете красиво камъните и засадете новите растения, които ще оформят красивия алпинеум. Подходящи са различни видове пълзящи растения като например бръшлян. Калдъръмчетата също ще изглеждат добре сред камъните.

Ако успеете да оформите малко езерце до алпинеума, той ще изглежда още по-добре. За целта вземете голяма тава или леген, изкопайте дупка и го заровете така, че да не стърчи над повърхността.

На дъното на езерото можете да изсипете малки камъчета или специални цветни камъчета, които се продават в магазините за декорации. Редовно сменяйте водата в изкуственото езеро, тъй като иначе съществува опасност тя да зеленяса.

За да изглежда градината ви красиво, сложете на няколко места соларни лампи. Така през нощта тя ще се озарява от мека светлина, като можете да съберете повече соларни лампи на определени места за акцент. Особено ефектно изглеждат големите камъни с вградени соларни лампи.

Цветя в Градина

Рисуваните едри речни камъни също са много красиво допълнение към градината. С помощта на акрилни бои създайте своите рисунки върху камъните, а след това ги покрийте с лак, за да не се разрушава творението ви от въздействието на времето.

Ако намерите стари грънци, те ще обогатят градината ви със старинен вид. Просто ги разположете артистично легнали сред цветята - това ще превърне градината ви в истински старинен малък парк.

С помощта на стари варели или тенекии можете да оформите красиви големи саксии с цветя. Напълнете стария съд с пръст и посадете в него растенията. Украсете съда с парченца цветно стъкло или миди, които закрепете с помощта на силно фиксиращо лепило.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest